Aki látta Isten arcát

„Szeretett testvérem, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki a jót cselekszi, az Istentől van, aki a rosszat cselekszi, az nem látta Istent.”
János harmadik levele 1:11

Vajon mikor volt utoljára egy olyan év, amikor a világ egyik szegletében sem háborúzott senki? Amikor búcsút intettek a fegyvereknek, és békében éltek egymás mellett a népek? Mikor volt utoljára olyan hónap, hogy sehol sem történt gyilkosság a Földön? Amikor senki sem ontotta más vérét, es fosztotta meg társát a legdrágább kincstől? Mikor volt utoljára olyan nap, hogy a Föld egyik pontján sem történt semmi rossz? Amikor senki sem csapta be társát, amikor senki sem döfött kést a másik lelkébe, amikor senki sem vette el azt, ami nem az övé, amikor senki sem csalt, senki sem ármánykodott? 

Vajon volt ilyen év? Ilyen hónap? Ilyen nap? Egyáltalán volt egy perc is az emberiség történelme során azóta, hogy Ádám és Éva evett a tiltott gyümölcsből, amikor nem történt semmi rossz? Amikor pihent a gonoszság, amikor pihent a kezünk attól, hogy valamilyen módon ártsunk Istennek, a másiknak és saját magunknak? 

Nem akarom hallani a lesujtó választ. Hinni akarok a Jóban, abban, hogy az emberben is van még valami abból, amit az Édenben tönkretettünk. Egy szikra, egy halk hang, egy apró mérleg, ami segít dönteni élet és halál között. Hinni akarok.

És Isten válaszol. Ma reggel hív téged és engem. Hív egy különleges küldetésre. Hív arra, hogy legyél vele kapcsolatban, és engedd neki, hogy rajtad keresztül cselekedhessen. Hív arra, hogy lépj túl a hangzatos szavakon, a dörgedelmes prédikációkon, és vesd lábad végre a tettek mezejére! Kövesd Őt! Kövesd Őt igazán! 

Keresd a kapcsolatot Jézus Krisztussal minden nap, keresd a társaságát, keresd a Jót, és tölts Vele minél több időt! Figyeld, hogyan élt, mit mondott és mit tett, és engedd, hogy átformálja életedet! 

Vedd észre azokat a lehetősegeket, amelyeket nap mint nap eléd hoz, és élj velük! Tedd a jót, akkor is, ha nem ez a kézenfekvő. Akkor is, ha körülötted senki nem ezt teszi. És akkor is, amikor legszívesebben te sem ezt lépnéd. Hallgass Rá, és élj úgy, hogy mások is észrevegyék, te láttad Isten arcát! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia