Krisztus örök országa

„A hetedik angyal is trombitált, és hatalmas hangok hallatszottak a mennyben, amelyek ezt mondták: A világ felett a királyi uralom a mi Urunké és az Ő Krisztusáé lett, aki örökkön örökké uralkodni fog.” 
Jelenések könyve 11. rész 15. vers
Jelen pillanatban a világunk feletti uralom Sátáné. Ő bitorolja ezt a földet már 6000 éve. Azonban Jézus, az Ő drága vérén megvásárolta, de még egy kis idő kell, hogy végérvényesen átvegye azt. Közben hatalmas események történtek. Ha elolvasod a többi angyal trombitálásával kapcsolatos eseményeket, végig követheted, mi történt az évszázadok alatt a történelemben, hogyan készíti el útját Isten annak, hogy Jézus visszavonhatatlanul átvegye az uralmat.
A hetedik trombitaszó Isten országának felállítását jelenti be. Isten megítél minden embert. Mit tanulhatunk ebből a szakaszból? A birodalmak jönnek, és mennek, és sokszor győztesnek tűnnek, de a végső szó Istené. Érhet bennünket személy szerint is nehézség, támadás a gonosz emberek részéről, de ne felejtsük, az utolsó szó Istené. Hamarosan véget vet a rossznak. Az ítéletben pedig igazságot oszt.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia