Elég volt!


„Az elveszettet megkeresem, az eltévedtet visszaterelem, a sérültet bekötözöm, a gyengét erősítem, a kövérre és az erősre vigyázok; úgy legeltetem őket, ahogy kell.”
Ezékiel könyve 34:16


Mindig van valamilyen kifogás. Túl fáradt vagy, ezért nincs rá időd. Vagy túl kipihent, és vár a megannyi elintézni-, élni-, tenni-, lennivaló. Túl szerencsétlen vagy, ezért biztosan neki sincs rád szüksége. Vagy épp az ellenkezője, túl sikeres vagy, megy ez neked egyedül is, neked nincs szükséged Rá. Szegény vagy gazdag, fiatal vagy idős, tapasztalt vagy zöldfülű. És a sor sosem ér véget. Mindig akad egy-egy kifogás, hogy miért ne keresd az Ő társaságát.


Mert az emberi kapcsolatainkból is olyan könnyen húzzuk ki magunkat. Fáradtak vagyuk és leterheltek, családunk van vagy éppen egyedülállóan küzdünk az élet kihívásaival. Megvannak a magunk "jó tulajdonságai", és ennél kétszer több van a másiknak... És ugyanilyennek hisszük a dolgokat akkor is, amikor Istenre terelődik a szó. 

Csakhogy Isten más. Ő nem hoz fel kifogásokat. Ebben a gyönyörű igében ma üzen neked, legyél akárhol, akárhogyan az életben. Lehetsz erős, gyenge, beteg, egészséges, gazdag, szegény, nő, férfi. Akárki, akármilyen állapotban, akármilyen tulajdonságokkal rendelkezve. Isten vár rád! Ő nyitott a veled való kapcsolatra. Szeretne részesévé válni az életednek, és szeretné, ha ez az érdeklődés kölcsönös lenne. 

Szeretne segítség lenni, amikor elesett vagy, és szeretné veled megélni a sikereket. Szeretne vezetni, amikor túl gyenge vagy, és vezetni akkor is, amikor kicsattansz az energiától, mert hatalmas dolgok várnak rád az életben. Szeretne átölelni, amikor fáj a létezés minden pillanata, és szeretne veled nevetni igazán, könnyed csordultáig. Szeretne gyógyulást hozni sebeid helyébe, és szeretné veled együtt megosztani felépülésed tapasztalatát valaki olyannal, akinek pont erre van szüksége. Szeretne Isten lenni az életedben. Isten, aki előtt nincsenek kifogások. Isten, akinek az igazi arca él a szívedben. Isten, aki meghalt és feltámadt érted. Isten, aki bölcs és mindenható, akire rá lehet bízni egy életnyi kérdőjelet. 

Hát kezdd ma újra! Kezdd ma Vele! És felejtsd el a kifogásokat! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet