Lesz különbség

Akkor ismét látni fogjátok, hogy különbség van az igaz és a bűnös között, az Isten tisztelői és az őt nem tisztelők között.”
Malakiás könyve 3:18

Virágvasárnap van, húsvét ünnepe közeledik. A remény, a megváltás, az új élet ünnepe. Jézus közel 2000 évvel ezelőtt diadalmenetben vonult be Jeruzsálem városába, hogy aztán kezdetét vegye a véres, szörnyű nagyhét, tele árulással, fájdalommal, igazságtalansággal

Azokban a napokban nem volt különbség. Nem volt különbség egy közönséges bűnöző és Isten Fia között. Nem volt különbség azok között, akik értelmetlenül masok életét ontották ki, és aközött, aki számtalan embernek adta vissza egészségét, aki gyógyulást adott a sebek helyébe, és életet a adott a halál helyett. 

Nem volt különbség. Vagy ha volt, az is csak rontott a helyzeten. Igazságtalan, korrupt törvényszék, embertelen kínzások és megalázás, fizikai és lelki terror. Aztán ugyanaz az út, ugyanolyan kereszt, ugyanazon a kivégzőhelyen. A világ Megváltója mint egy utolsó bűnöző a két lator között megfeszítve. 

Nem volt különbség. Isten Fia vállalta ezt azért, hogy te átélhesd a különbséget. Igen, ma még igazságtalanságba botlasz, amerre csak nézel, és sokszor úgy tűnik, könnyebb a dolga annak, aki a Mindenhatónak hátat fordítva éli mindennapjait. 

De Isten megígérte, hogy nemsokára véget vet ennek az állapotnak, és elhozza a különbséget. Elhozza az Igazságot, a Nagybetűset, az Ő országát, és különbséget tesz az emberek döntései szerint. Különbség lesz aközött, aki Istent választotta, és aközött, aki a rosszra tette le voksát. Vége lesz az ártatlanok szenvedésének, a fájó miérteknek, és az Igaz Bíró meghozza az ítéletet. 

Ezért hát ma, virágvasárnap reggelén nézz fel hittel az égre! Isten országa közel van, és nemsokára, mint egy rossz álom, véget ér ez a bűnnel teli állapot. Hát engedd, hogy ma Jézus Krisztus dicsőségesen bevonulhasson életedbe! Fogadd el, fogadd be a Megváltót! Engedd neki, hogy átformálja életedet, hogy megtisztítson a bűntől, és átélhesd te is a nagy napon a különbséget Isten oldalán!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia