Fel a kezekkel!



És lőn, mikor Mózes felemelé kezét, Izráel győz vala; mikor pedig leereszté kezét, Amálek győz vala. Mikor azért Mózes kezei elnehezedének, követ hozának és alája tevék, hogy arra üljön; Áron pedig és Húr tartják vala az ő kezeit, egy felől az egyik, más felől a másik, és felemelve maradának kezei a nap lementéig.
(Mózes második könyve 17. fejezet 11-12.vers)

Fel a kezekkel! Ma, nem a bankrabló rosszfiúk, vagy az őket üldöző rendőrök kiáltják, hanem az Úr, aki annak idején hatásos módon mutatta meg a népnek Refidimben, hogy az Ő segítsége nélkül emberi erőfeszítéseik kudarcra vannak ítélve.

Fel a kezekkel! - szólt Isten Mózeshez. Miközben Józsué a völgyben harcol, te gyere fel a hegyre és nyújtsd felém kezeidet. Ha nem így teszel, azt fogod látni, hogy gyermekeitek alulmaradnak Amálekkel szemben, akik az úton alattomban a gyengékre támadtak (5Móz.25:18).

Fel a kezekkel! – mondhatta magában Mózes, miközben érezte, hogy kezei elernyednek, és lassan lehullnak, ahogy a vér kimegy belőlük. Ám Áron és Húr látva mindezt, kezeiket ők is felemelték, megfogva és tartva Mózes kezeit.

Fel a kezekkel! Ha fontos számodra küzdő családod sorsa, vagy ha rossz szokásaiddal, bűneiddel komolyan és véglegesen le akarsz számolni, meg akarsz változni, mert „Ez a faj semmivel sem űzhető ki, csupán könyörgéssel és bőjtöléssel.” (Márk 9:29).

Fel a kezekkel! - ma Jézus szólít téged, mert „nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.” (Ján. 15:5)

S ha fáradt a kezed, és úgy érzed nem bírod tovább tartani, nézz körül és lásd, nem vagy egyedül. Melletted is ott áll Áron és Húr, aki segít, hogy kitarts az imában a teljes győzelemig.

...Kérd, hogy segítse harcod, védjen derítse arcod! Hogyha Uradnak vallod, Ő majd megerősít...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet