Légy éber!

„Józanodjatok ki és ne vétkezzetek, mert némelyek nem ismerik Istent. Ezt megszégyenítésetekre mondom!” 
1Korintus 15:34.
Nemcsak alkoholtól lehet elveszíteni józanságunkat. Valaki szerelembe esik, és se nem lát, se nem hall. Más valaki olyan gyűlölettel fordul vélt vagy valós ellensége felé, mint aki elveszítette józan eszét. Ismét más személy - üldözési mániában szenved. Azonban olyan is van, aki rögeszmésen ragaszkodik egy-egy félremagyarázott bibliavershez. Ölre tudna menni az igazáért, holott talán épp egy szövegösszefüggésből kiragadott gondolatot szajkóz.
Ma reggel Pál arra figyelmeztet, hogy józanok legyünk. Ahogy nem jó egy alkoholos ember társaságában lenni, aki csak mondja, mondja a magáét, ugyanúgy nem kellemes egy „lemezes” keresztény közelében sem lenni. Felteszi azt a bizonyos lemezt, és hiába mondasz véleményt, ellenérvet, ő csak mondja a magáét, nem lehet kizökkenteni. Hasonló egy részeghez, akit abszolút nem érdekel a környezete, csak mondja, ami benne van.
Aki ismeri, szereti Istent, akinek kapcsolata van a Teremtővel, az tudni fogja, kinek, mikor, mit kell mondania. Szava olyan lesz, mint aranyalma ezüst tányéron.

Figyelj ma Istenre, hogy Te is ilyen legyél!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia