Akinek gondja van Rád

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.”
Péter első levele 5:7

Ma az emberek egy része ünnepel. Ünnepli a szerelmét, a társát, barátját, barátnőjét, házastársát. Ünneplik az eddig együtt töltött időt, az egymáshoz való tartozást, kötődést. Ajándékot vesznek egymásnak, étterembe mennek, vagy egy hangulatos teaházba. Sétálnak, beszélgetnek, felelevenítik az édes emlékeket. Minőségi időt töltenek együtt, mert fontosak egymás számára. És ez így jó. Jó, ha van mit, van kit ünnepelni. Jó ma különlegesen hálásnak lenni azért a társért, akivel a Mindenható ajándékozott meg. 

Van, akit hidegen hagy ez a szokás, és számára ez a nap is ugyanolyan, akárcsak a többi. Vannak, akik nem akarnak ünnepelni, és vannak, akiknek még vagy már nincs kit. Nincs kivel megosztani egy vidám nap minden pillanatát, nincs, akivel sírni és nevetni lehetne.  

Tartozz bármelyik csoportba, Isten az egyik leggyönyörűbb igéjét tartogatta neked mára, melyben egy különleges üzenetet küld hozzád: Ő gondot visel rólad!. Szeretné, ha ma meglátnád a Gondviselő Istent, aki számára különleges és megismételhetetlen vagy. Szeretne a társad lenni egészségben, betegségben, jóban és rosszban egy örökkévalóságon át. 

Benne megbízhatsz. Neki elmondhatod minden félelmedet, kételyedet. Átadhatod neki nyomasztó terheidet, és rábízhatod minden gondodat. Ő nem fog elárulni. Nem fogja mindentudását ellened fordítani. Ő gondot visel rólad.

Jöhetnek az életben rózsásan szép és kimondhatatlanul embertpróbáló napok, Ő ott lesz melletted, és bátran támaszkodhatsz rá. Történhet bármi, Ő nem hagy magadra, hogy egyedül kelljen megbírkóznod az óriással. Ő veled megy az úton egészen a célig és még azon túl is. Neki gondja van rád. Hát fogadd el Őt társadnak, és élj Vele mától fogva minden nap! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia