Isten ismeretének bizonyítéka




„Aki ezt mondja: ismerem őt, és az ő parancsolatait nem tartja meg, hazug az, és nincs meg abban az igazság. Aki pedig megtartja az ő beszédét, abban valósággal teljessé lett az Isten szeretete. Erről tudjuk meg, hogy ő benne vagyunk.”
(János apostol első levele 2. fejezet 4-5.vers)

Év elején sokan számot vetve önmagukban, fogadalmat tesznek, nagy elhatározásra jutnak, új célokat tűznek ki, majd terveket készítenek, hogy megvalósítsák álmaikat.

Céljaink irányultságának kivételével, ez velünk sincs másképp. Missziós terveink készítésekor azon gondolkodunk, hogyan tudnánk még inkább a reménység üzenetével megszólítani a körülöttünk élőket, miként tudnánk felkelteni az emberek figyelmét a Biblia igazságára.

Vég nélkül jönnek a hagyományos és az extrém ötletek; Bibliai Szabadegyetem, bibliakör, utcai könyvárusítás, egészség expo, életmódklub, filmklub, flashmob, ingyen ölelés, bibliai idézetet, ajándékot osztogató ’lelki szendvicsemberek’… vagy valami még nagyobb, TV, rádió által felkapott dolog.

De tényleg ebből fogják megismerni Jézust? Az épületeinkről, programjainkról, kinézetünkről, a médiaszereplés gyakoriságából? A választ tudjuk; Ezek nagyon is fontos dolgok, ugyanakkor ez még mindig csak a felszín.

Mert, mit érnek a hatalmas katedrálisok, a csodás előadások, a szebbnél szebb kiadványok, ha nem társul mellé krisztusi viselkedés! János apostol keményen, egyenesen hazugnak mondja, aki önnön magát az egyedül igaz hívőnek tartva, Bibliaismeretével hencegve tapossa embertársait.

Amit levelének 4. fejezetében megismétel: „Ha azt mondja valaki, hogy; szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az. Mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?” (1Ján.4:20)

Jó dolog az, ha pontosan tudod, mi, hol található a Szentírásban, ha kisujjadban van Dániel és Jelenések könyvének próféciamagyarázata, ha ifjúságodtól kezdve megtartod a tízparancsolatot.

De az, hogy ismered az Istent, vagy sem, annak más bizonyítéka van. Jézus azt mondta: „Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.” (Ján.13:35)

Azaz, ahogy otthon viselkedsz családod körében, ahogy szomszédaidhoz viszonyulsz, ahogy munkatársaiddal beszélsz, ahogy és amilyen lelkülettel végzed a munkád, bármi legyen is az.

Hát igen, lehet, ezzel nem kerülsz be a hírekbe, nem fogja a sajtó címlapon hozni, de kívánom, fogadd meg az Úr beszédét, hogy teljessé legyen benned az ő szeretete!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia