Az út nincs zárva

„Jézus így válaszolt: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam.”
János evangéliuma 14:6 

"Az út zárva van. A Holtak vágták bele a sziklába. És a Holtak őrzik. Az út zárva van." (A Gyűrűk Ura, A Király Visszatér) A J.R.R. Tolkien által alkotott fatáziavilágban él egy legenda, miszerint Középfölde másodkorában a dúnföldi emberek szövetséget kötöttek Isildurral, a királlyal, és megfogadták, hogy örökké hűségesek maradnak hozzá. Ám esküjüket megszegték, engedték, hogy Szauron gonoszsága elcsábítsa őket. A szükség idején elárulták a királyt, és mindenkit, aki a Jó oldalán harcolt a Gonosz ellen.  A háború után arra ítéltettek, hogy szellemekként éljenek tovább a Fehér-hegységben, amíg csak Isildur méltó utóda hadba szólítja őket kötelességük teljesítésére. Az út zárva van. 

A történet ismerősen hangzik. Mi is hűtlenek voltunk, fellázadtunk, kivájtuk a saját utunkat Édentől keletre, és elzártuk magunkat Istentől. Nélküle éltünk, és létünk minden pillanatába belehasított a lázadás következménye. Halottak voltunk, örök halálra ítéltek. 

De Isten Fia utánunk jött a Holtak ösvényén, és egy új utat vágott az ismeretlenben. Ő az az Út, Aki visszavezet az Atyához. Ő az Igazság, Aki bemutatja, milyen is Isten valójában. Ő az Élet, Aki megszabadít minket az örök haláltól, Aki újjáéleszti bennünk a reményt, és tiszta lapot ad, új kezdetet. Az út már nincsen zárva. 

Advent negyedik vasárnapján Jézus Krisztus döntésre hív téged és engem. Melyik utat választod? Kinek az oldalára állsz a Jó es Gonosz küzdelmében? Életet szeretnél, vagy halált? Hűséget vagy árulást? 

Ahogy fellobban a szeretet gyertyája, lobbanjon fel valami a te szívedben is! Hozd meg ma a döntést Isten oldalán! Válaszd Őt, az Életet, az Igazságot, hiszen az Ő útja nincs zárva, ma még nyitva áll!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet