Senki sem kárhoztat téged

„Nincsen azért most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak, mert az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől.”
Pál levele a rómaiakhoz 8:1-2 

Senki sem kárhoztat téged. Bármit tettél, feloldozást kaptál, mert Ő magára vállalta az összes eddigi és ezutáni őrült döntésedet, elhamarkodott lépésedet, durva szavaidat, hazugságodat és önzésedet, Isten nélküli létedet. Ő mindezekért elszenvedte a büntetést, és neked már nem kell szenvedned miattuk. 

Senki sem kárhoztat téged, mert Őt kárhoztatták. Őt árulták el, Őrá rontottak orvvul a kert kínzó csendjében, Őt kötözték meg. Ő állt a vádlottak padján egy függetlennek cseppet sem mondható bíróság előtt, ahol szinte mindenki a vesztét akarta. Ő volt az, akit mindenki gyáva volt megmenteni. Ő volt az, akiért csak a kezét mosta a római helytartó. Ő vitte vállán a durván ácsolt, súlyos keresztet, és Őt feszítették fel rá. 

Senki sem kárhoztat téged, mert Ő meghalt helyetted, hogy te élhess. Hát élj igazán! Élj annak tudatában, hogy Valakinek önmagánál is fontosabb voltál. Élj annak tudatában, hogy Ő minden bűnödet eltörölte. Élj annak tudatában, hogy végre szabad vagy a jóra. Szabad vagy arra, hogy jól dönts, és ne a rosszat válaszd. 

Senki sem kárhoztat téged, hát menj, és éld igazán az életedet Krisztus oldalán! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia