Ha várod, ha nem - Ő jön!


„Testvéreim, legyetek tehát hosszútűrők az Úr eljöveteléig. Íme, a földműves várja a föld drága gyümölcsét, türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. Legyetek ti is hosszútűrők, és erősítsétek meg szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van.” 
 Jakab 5:7-8.

Tudod, miből van a legkevesebb a 21. században? Ne a pénzre gondolj. Még csak ne is az időre, hanem a türelemre. „Nincs idő a fejfájásra!” Nincs idő a sorban állásra. https://www.youtube.com/watch?v=8U_FlKtpxl8
Képzelj el egy földművest, aki naponta kiássa az elvetett magot, hogy megnézze, mikor csírázik végre, hisz már x napja elvetette. Jézus ma reggel türelemre buzdít. Az Ő órája se nem késik, se nem siet. Ő tudja, mikor, milyen eseménynek kell még megtörténnie, de a jelekből ítélve mi is láthatjuk, hogy az Úr eljövetele most már nagyon közel van. Jó, jó, de hát akkor mit csináljunk, ha még egy kis türelmetlenkedés sem megengedett? Malmozzunk? Á, dehogy! Készülj a nagy találkozásra! Olvasd el a részletes útitervet, útleírást, ismerd az állomásokat, az útközben előforduló jelenségeket. Készülj, mert az Úr eljövetele közel van!
Aztán, erősítsd meg a szívedet. Az utolsó szakasz bizony nem lesz sétagalopp! Sátán mindegyikünk számára külön tervet készít, hogy elveszítsen. De ne felejtsd el, Jézus meg már elkészítette. Figyeld Őt, erősítsd meg szívedet, erősítsd meg napi kapcsolatodat, légy türelmes és figyelj! Mert az Úr érkezése közelebb van hozzád, mint amikor hívővé lettél!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia