Az örökkévaló országA Felséges szentjeinek a népéé lesz az ég alatt minden ország királyi uralma, hatalma és nagysága. Ez a királyi uralom örök uralom lesz, neki szolgál majd és neki engedelmeskedik minden hatalom.
Dániel könyvének 7. fejezete 27. verse


Igazán idilli képet fest elénk Dániel próféta. Azok, akik Krisztus oldalán állnak valamennyien várják ezt a pillanatot. Ez a befejezés.
Abban különbözik a Biblia a többi olvasmánytól, hogy nem tart bennünket kétségek között. Elmondja azt, hogy mi vár ránk, mi fog történni és mi lesz mindennek a vége. Miközben az emberek többsége aggodalommal kutatja a jövőt, az Isten ihletett szava üzenetet küld a 21. század lakosai számára, hogy egy királyi uralom örökké fog tartani. Nemzetek, és különböző hatalmak próbálnak egységet teremteni, és eközben folyik a harc a nagyhatalmak között, hogy ezt az egységet ki tarthatná fent.

Vajon lehet-e egységet teremteni? Igen, lehet! Csak nem hosszan tartó egységet. Dániel könyvének 3. fejezetében is egy egység megteremtésére irányuló eseményről találhatunk leírást.

Óh, mennyivel különbözik az Isten elgondolása a mienktől. Bárcsak megérthetnénk, hogy az Ő országa sokkal különb lesz bármelyiknél. Bárcsak sokan megérthetnénk ezt.

Ma az egyik bevásárlóközpontban ácsorogtam úgy másfél két órát. Talán ismerős az érzés, amikor kezünkben a sorszámmal a kijelzőt figyeljük várva, hogy mikor szólítanak bennünket. az én számom a 765-ös volt. nézem a kijelzőt, és már a 764-es után joggal vártam, hogy sorra kerüljek. De elkezdték hívni a kétszásokat, meg a négyszázasokat… Egyre látványosabban szorongattam a ezemben lévő számot, jelezve azt, hogy a hétszásoknak kellene következni. Kívánságom félig teljesült. Mostanáig sem értem, hogy, de a 764-es után a 766-os következett… még egy jó fél órát kellett várjak, mire ezután sorra kerültem. Mérgelődtem egy kicsit, de rájöttem semmi értelme, inkább elkezdek „dolgozni”. Kezdtem emberekkel beszélgetni, ki miért van itt, mennyi időt szánt erre az ügyintézésre stb… Nem is kicsit, megfájdult a szívem. Mennyi ember nem ismeri Krisztust. Mennyien itt vagyunk és türelmetlenkedünk… és igen, én is türelmetlenkedtem, de az Úr újból megtanított arra, hogy minden időt ki kell használni arra, hogy embereket az Ő országába segítsünk!

Áldott ez a munka- embereket Isten országába segíteni!