A betű megöl


„Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem a betűé, hanem a Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít.”
Pál második levele a korinthusiakhoz 3:6 


Én erre nem vagyok képes. Ez lehetetlen. Bárhogyan próbálok jó lenni, nem megy. Mert elfogy a türelem, mert zsigerből jön, hogy előbb cselekszem, és csak azután gondolom végig a miértet és a hogyant. Met sokszor annyira nehezemre esik szeretni azt a másikat, és igen, önző vagyok, mint minden más ember. - Forognak a gondolatok benned, miközben épp a parancsolatokat olvasod. 

És igazad van. Mert erre az ember nem képes. Nem tudunk igazán jók lenni. Nem tudunk önzetlenül szeretni, nem tudunk nem vétkezni. Egyedül nem tudunk. Egyedül nem vagyunk képesek erre. De van megoldás.

Isten ma reggel ismét a lényegre szeretné felhívni a figyelmedet. Szeretné ha nem a betűre összpontosítanál, hanem arra, Aki mindezt ihlette. 

Mert a betű megöl. A betűben megláthatod, milyen is vagy valójában, de csak a betűkre koncentrálva még nem fogod megtalálni az életet. Ha olvasod Isten törvényét, és benne csak egy cselekvési tervet látsz, hogy mi az, amit tehetsz és mi az, amit nem, ettől még nem fogod megérezni a szadadság ízét. 

Koncentrálj arra, Aki alkotta a törvényt, és elni fogsz! Legyen Isten a középpontban! Ő az, aki formál téged, Aki képessé tesz arra, hogy a jót valaszd. Ő volt az, aki egy hirtelen haragú, azonnal ítélő emberből megfaragta Mózest, a szelídség és türelem egyik legnagyobb alakját. Ő volt az, aki a fanatikus, ölni is kész Saulból kihozta Pált. Ő volt az, aki a "mennydörgés fiából" megalkotta Jánost, a szeretett tanítványt. És Ő szeretne belépni a te életedbe is.

Hát hagyj fel a magányos küdelemmel, és fogadd el Isten társasalgát! Olvad Vele a Bibliát úgy, hogy minden szakaszban Őt keresed! Legyen Ő a középpontban, mert a betű nem adhat neked életet, erre egyedül Isten képes. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia