Mindenki lehet fáradt

„Hát nem tudod, hát nem hallottad? Örökkévaló Isten az Úr, ő a földkerekség teremtője! Nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi.”
Ézsaiás könyve 40:28-29

Van, hogy fizikailag fáj a fáradtság. Minden lépésnél úgy érzed, ez az utolsó, és nem megy tovább. Amikor végre egy kicsit megpihenhetsz, még jobban kijön rajtad, könnyed is utat talál és arcod apró ráncain keresztül vágtat egyre csak lefelé. Kimerültél, és nincs tovább, bárki bárhogy próbál motiválni, neked itt a határ, itt az erőd vége, és hiába hív az Üveg-hegyen túli mesés vidék, te már csak a hazafelé tartó kilométerek miatt aggódsz. 

És van úgy, hogy a lelked fárad el. Kimerülten roskadsz össze az élet terhei alatt, a megnemértettség batyuja már túl régóta húzza válladat, és nem ez az egyedüli terhed. Külső-belső elvárások, munkahelyi stressz, fel nem dolgozott sebek, csalódások. Talán Istennel sem mennek a dolgok a legjobban, és engedted, hogy az Úr egyre lejjebb csússzon életed ranglétráján. Családi konfliktusok, félelem a jövőtől, és a sor szinte sosem ér véget. 

Ma reggel hallgasd meg Isten hozzád szóló üzenetét! Ő megért. Ő tudja, hogy minden teremtmény érhet tartalékai végére, mindenki érezheti úgy, hogy nem megy tovább. Emiatt ne érezd rosszul magad, Ő nem vádol, hanem feléd nyújtja erőt adó kezét, és felsegít a porból. Ő sosem fáradt, sosem dolgozik túl sokat ahhoz, hogy ne venne észre téged, ne látná meg, hogy is érzed magad valójában a mindennapok álarcai mögé bújva. Ő ismer úgy, ahogy még magadat sem sikerült megismerned. És kitart melletted. 

Erőt ad neked, a saját erejét, ha elfogadod. A hatalmas Isten lehajol hozzád, legyél bárhol az élet útvesztőjében, és megújít, erőssé tesz testileg-lelkileg. Bekötözi sebeidet, meggyógyítja összetört lelkedet, és veled megy tovább az úton.

Hát nézz hittel az előtted álló hétre! Nem kell egyedül nekivágnod, nem kell a saját erődből végigküzdened, mert veled van a Mindenható, ennél többre nincs is szükséged. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet