A felszín alatt

„De ő tudja, milyen úton járok: ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok.”
Jób könyve 23:10

Senki sem ismer úgy, mint Ő. Senki sem ismer rajta kívül igazán. Ő volt az első, aki meglátta benned az értékest, aki felfedezte, ki is vagy valójában, és nem riadt vissza tőled. Ő volt az, akitől igazán megtapasztaltad, milyen a feltétel nélküli szeretet. Milyen az, amikor nem kell „jónak lenned”, megfelelned azért, hogy érezd, Valaki elfogad, Valakinek értékes vagy, Valaki érted minden áldozatra képes, és ezt nemcsak mondja, hanem meg is teszi. 

Valaki látja benned a mélyen elrejtett aranyat, és segít felszínre hozni. Vele ragyoghatsz, Vele az lehetsz, akinek a Mindenható megalkotott. Mellette igazán értékesnek érezheted magad, és könnyebben megy saját magad elfogadása is. 

Őt könnyű szeretni, viszonozni azt, amit kapsz tőle a nap minden percében. Persze, nem mindig egyszerű megérteni, véleményetek olykor-olykor különbözik, de te Hozzá tartozol, Ő hozzád, és ez mindig átlendít a holtponton. 

A mai nap ünnep, emléke annak, hogy néhány éve igent mondtál a kérésére, és összekötötted Vele az életed. Vele, aki a legtöbbet tette meg érted. Aki harcolt érted, aki feláldozott mindent azért, hogy örökké Veled lehessen, és senki se állhasson közétek. 

Hát ünnepelj, és éld át ma még különlegesebben Isten szeretetét! Add tovább a történetedet, hogy mások is megtapasztalhassák, milyen a feltétel nélküli szeretet! És ne feledd, Ő meglátta benned az elrejtett kincset: arany vagy. Hát ragyogj így a mindennapok komor világában! 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia