Valami új

„Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét. Sokan látják ezt, félik az Urat, és bíznak benne.”
Zsoltárok könyve 40:4

Kell a régi, a megszokott, a biztonságot adó. Kell az, amiben ismered a járást, amiben nincs szükséged idegenvezetőre, ami már igazán a tiéd, mert volt időd megismerni, kiismerni, megkedvelni.

De időről időre szükség van valami újra. Valami új, mert a régit kinőtted, vagy túl rongyosra hordtad. Valami új, mert sosincs egy gönc, amit fel lehetne venni. Valami új, mert a meglévőket már kiolvastad. Valami új, mert a régi összetört, tönkrement, kiszolgálta az idejét. Valami új, mert a régit meguntad, túlhaladtál rajta, és már másra van szükséged.

Egy új ruha, autó, könyv, használati tárgy. Egy új élmény, egy új kaland, kihívás és tapasztalat. Egy új ember, új hobbi, új cél. Mert nem jó mindig a mások által kinőtt ruhákat hordani. Valamiből kell az új, ami csak a tiéd, amit más még nem koptatott rongyosra. Életed számtalan területén vallod, hogy időről időre kell az új.

Hát nézz ma ezzel a szemmel az Istennel való kapcsolatodra! Mikor volt benne valami új? Mikor szereztél vele egy új tapasztalatot? Mikor imádkoztál másként, mint ahogy szoktál, mikor imádkoztál valami újért? Mikor fedeztél fel valami újat Istenről Biblia-olvasás közben? Mikor énekeltél új éneked arról a csodáról, amit veled tett?


Ma reggel Ő azt kéri tőled, hogy légy nyitott! Lásd meg az újdonságokat, amikkel elhalmozott ma is! Lásd meg az új utakat, amin vezetni szeretne, és ne feledd el az új tapasztalatokat! Írj új éneket, ami rólad és Róla szól! Ne állj meg a materiális dolgoknál, hanem keresd, figyeld az újat a megfoghatatlanban is, és adj hálát ezért Istennek valami egészen új módon!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia