Most dönthetsz!

„Vizsgálj meg, Uram, és próbálj meg, kutasd át szívemet-lelkemet! Mert hűséged szemem előtt van, igazságod szerint járok-kelek. Nem ülök hitvány emberek közé, alattomosokkal nem járok együtt. Gyűlölöm a gonoszok társaságát, nem ülök le a bűnösök közé. Ártatlan vagyok, megmosom kezemet, úgy járom körül oltárodat, Uram”
Zsoltárok könyve 26:2-6
Vannak az életben olyan dolgok, melyekről nem dönthetsz, még ha ez sokszor talán nem is tetszik neked. Nem dönthetsz a génjeidről, a veled született adottságaidról, szemed, bőröd, hajad eredeti színéről. Nem választhatod meg a családot, ahova „hoz a gólya”, és nem szavazhatsz a tágabb rokonságról sem. Nincs beleszólásod abba sem, hol, mikor, milyen körülmények között veszed életed első lélegzetét. És általában az sem a te kezedben van, hogy mikor lélegzed ki utoljára. 

És lázadsz a fennhatóságodon kívül eső dolgok miatt. Mert más kellene, a szomszéd fűje mindig zöldebb, a másiknak jobb családja, a harmadiknak jobb adottságai vannak, és különben is, annyi mindennek másként kellett volna történnie. 

Ma reggel Isten kér tőled. Ne amiatt lázadozz, amibe, mondjuk ki nyíltan, nincs beleszólásod, hanem lásd meg, mennyi mindennel kapcsolatban kell neked magadnak meghozni a döntést. A felelősségteljes választás lehetőségeinek ezrei állnak előtted. Mind arra vár, hogy meglépd, amit meg kell, és azt úgy lépd meg, hogy később se kelljen szégyenkezni miatta. 

Megválaszthatod a barátaidat, a csapatot, melynek tagja vagy. Dönthetsz a társadról, hogy kivel is kösd össze az életedet. Hát dönts jól, felelősséged teljes tudatában! Hisz hatással leszel barátaid életére, és ők is a tiédre. 

És mindenek előtt válaszd Isten társaságát, ennél fontosabb, felelősségteljesebb döntést nem tudsz meghozni. ! Ő majd megmutatja, hol is van a helyed ebben a világban! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet