Az örök élet feltétele

Az örök élet feltétele
János 1. levele 5. rész 13. vers
Szeretnél örökké élni? Biztos vagyok benne, hogy NEM! Nem, ha ezek a körülmények maradnának és fokozatosan minden egyre rosszabb és rosszabb lenne. Mert, hogy a világ, a társadalom, a természet, a gazdaság, a családok állapota erre mutat. Én sem szeretnék ezek között az egyre rosszabbodó körülmények között – örökké élni. Hála Istennek, itt nem is erről van szó! Jézus Krisztus egy csodálatos otthont készített nekünk, ahol már nem lesz egészségi probléma, meg szeméthegyek, nem kell izgalommal várni a tizedikét, hogy megkapom-e a fizetést, esetleg helyette a felmondólevelet kapom kézhez. Nem kell rettegni a halál, a válás miatt, gyermekeink betegágya mellett sem kell virrasztani. Ő egy olyan örök életet készített számunkra, amilyen Éden volt a bűneset előtt. A békesség, a szeretet, az egészség, a megértés, az önzetlenség otthona. S mindez a tiéd lehet, mert elkészítette neked és nekem a mi drága Urunk. Az Ő vágya, hogy örökre Vele legyünk egy olyan országban, ahol a rosszat még csak hírből sem ismerik.
Ennek az örök életnek azonban egyetlen ára van, a hit.
Ha hisztek Isten Fiának nevében, ha hisztek Őbenne, örök életetek van. Tehát az egyetlen kérdés: Hiszel-e? A kérdést könnyű feltenni, válaszolni, őszintén válaszolni már sokkal nehezebb!
Mi a hit? Az ész vészkijárata? Ahol már nem működik a tudomány, nosza, ott vegyük elő a hitet? Vagy a hit egyenlő a vallással? Én katolikus hívő vagyok, én meg református hitű. Ezt jelentené a hit? Egyáltalán nem!
A hit nem az ész vészkijárata és nem köthető a valláshoz sem. A hit inkább egy választott életforma, egy állapot, amikor saját elhatározásomból egész életemet Isten kezébe teszem, tőle várom és fogadom el – bármi történjen velem, tudva azt, hogy kezében a legjobb helyen van életem, hiszem és tudom, hogy számomra Ő a legjobbat akarja és tartogatja. Még akkor is, ha nem mindent értek, vagy ha nem mindennel értek egyet.

Az örök élet készen van. Vár rád. A feltétel is ismert, higgy Jézus Krisztusban! A hit hallásból van, a hallás meg Isten Igéje által. Tiszta sor. Visszafelé olvasva: Örök életet készített számodra a te mennyei Atyád, ami hit által máris a tiéd lehet, sőt már most egy megkezdett örök életet élhetsz, ha: naponta kutatod az Írásokat, tanulmányozod az Ő szavát. Ha időt töltesz vele, ami által hited erősödni fog. A belépőjegyed már megvan. Jézus kifizette az árát. Beléphetsz, ha hittel és köszönettel elfogadod. Ne késlekedj hát!  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet