„Trónok harca”

„Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónján.”
Jelenések könyve 3:21

A mi világunkban osztozni nem szokás. A vastrónon csak egy ember ülhet, a jutalmat, előléptetést csak egy kaphatja meg, a legtöbb küzdelemben egy győztes van, a többi mind veszít, és ritka az olyan konfliktus, ahonnan mindkét fél emelt fővel távozik. 

Csaták sora zajlik nap mint nap, táborok feszülnek egymásnak, és a veszteséget már nem is számoljuk,csak egy hajszállal legyen kevesebb az ellenfélt ért kárnál. Időt, eszközöket, energiát pazarolunk el, és nem látjuk be, mennyire értelmetlen mindez. Mert van ennél sokkal fontosabb. 

Küzdünk egymás ellen egy kényelmetlen ülőhelyért, ami csak ideig-óráig lehet a miénk, mert holnap vagy valaki más foglalja el, vagy a mi szánkban válik keserűvé az édes győzelem és birtoklás. Egymást letaposva próbálunk érvényesülni, és nem vesszük észre, hogy lehetne másként is. 

Isten ma reggel egy jobb utat ajánl neked és nekem, mert Ő nem az a kényúr, akinek sokan gondolják. Ő jó, és a javadat akarja. Érted engedi meg a próbákat, nehézségeket, küzdelmeket, mert nevelni szeretne: győztessé formálni téged. Ő ma azt szeretné, hogy felismerd, hol is zajlik az igazi küzdelem. Nem a másik az ellenség, nem a szomszéd, a társ, a testvér. Az ellenség a Gonosz, akinek csak a te pusztulásod kell, semmi más nem érdekli veled kapcsolatban. Az ellenség a bűn, ami ott van benned is, mérgezi énedet, a lelkedet, és csak arra vár, hogy engedj a csábításnak. 

De Isten ma üzen neked: Ő már győzött az Ellenség felett, Ő már megszerezte a te győzelmedet is, és valójában azért kell küzdened, hogy Vele kapcsolatban maradj. A jutalom is készen áll, mert Ő már elkészítette neked: helyet az Ő oldalán, a trónon, a legközelebb Hozzá. 

Hát hagyj fel az értelmetlen csatározásokkal, a másik sárba tiprásával, és szemedet emeld az igazi célra, az Istennel való kapcsolatra! Ne feledd, a pályán nem vagy egyedül, és a csata kimenetele is eldőlt már. Csak tarts ki Isten mellett, és helyed van a győztesek között!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia