Légy erős!

„Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben.”
Pál levele az efezusiakhoz 6:10-11

Ki az erős? Ki az igazán erős? Az olimpia győztesei, akik éveken át eddzenek a megmérettetésre, és a sok kiváló sportoló közül végül az ő nyakukba kerül a legfényesebb érem. Az erőművész, aki a fogai közé szorított kötéllel húz el egy mozdonyt. Aki teljesíti az Ironmant, és talán ott már nem is számít a helyezés. Az ember, aki győzött a kór felett, és most egészségesen éli mindennapjait. A gyermek, aki egy hatalmas esés után újra feláll, és ismerkedik a járás csodájával. A nő, aki fájdalmak között hozza világra utódját, és még tud mosolyogni a jövevény láttán. Az anya, aki ápolja családját, miközben a betegség az ő szervezetét is rég legyengítette már. Az apa, aki egy fárasztó munkás nap után leül legózni kisfiával, és szeretettel válaszol az ezredik miért?-re is. 

Mégis, ki a legerősebb közülük? Lehet egyáltalán rangsorolni? Igazságos lenne összehasonlítani a hős apát a maraton futóval? Miben rejlik az erő? Mi a forrása, honnan meríthetsz, ha épp kifogytál belőle? Hogyan lehet növelni a tartalékokat? 

Ma reggel Isten szeretné a sok út közül a legjobbat eléd tárni, mert próbákkal teli hét előtt állsz. Akkor választasz a legjobban, ha Tőle leszel erős. Ha az Ő erejébe kapaszkodsz, és belátod, egyedül képtelen vagy a győzelemre, de Vele minden lehetséges. 

Akkor leszel erős, ha az Ő fegyvereivel, az Ő módszereivel indulsz a mindennapok küzdelmeibe, legyen az maratoni táv, egy szürke hétfő, a kórház kopott kórterme vagy az otthoni munka csatatere. Hát kérd Istent, hogy legyen veled, hogy ne hagyjon el, és adja neked az Ő erejét! Akkor jöhet szembe bármi, te állni fogod a sarat, mert nem magadban bízol, hanem a legerősebb Hősben!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet