Hála, tisztelet, félelem

"Ezért tehát mi, akik rendíthetetlen országot kaptunk, legyünk hálásak és azzal szolgáljunk Istennek tetsző módon: tisztelettel és félelemmel."


Zsidókhoz írt levél 12:28

Hála, tisztelet és félelem.

Mi a hála? Amikor észreveszem azt is, ami természetes, amit már régen megszoktam, ami mondig része volt az életemnek. A hála az, amikor nem a saját ügyességemet, vagy a szerencsét, hanem Isten ajándékát látom mindenben, amit az életben megkapok - én nagyon sokat kapunk!

A hála lényege, hogy Istennek is adok egy részt a tortából, hiszen az egészet..., de inkább nézd meg!

https://www.youtube.com/watch?v=qYWdKqFLuXE


A tisztelet azt jelenti, hogy becsülsz másokat, mert ők is ugyanannak az Istennek a teretményei, mint ta magad. Ugyanazt teszed vele, amit magadnak is kívánnál. Meglátod benne azt az értéket is, amit ő talán már nem is vesz észre önmagában. Erről is nézz meg egy kisfilmet!

https://www.youtube.com/watch?v=7oYWqLcaUjw

A félelem nem rettegést jelent, hanem a tisztelet és a szeretet komolyságát jelzi. Istent nem lehet szeretni, ha nem féljük Őt. Ha átlépünk a szavain, nem engedelmeskedünk, akkor valóban nem félünk Tőle, nem nem is féljük Őt.

A hála, tisztelet és félelem együtt adja ki az élet megélésének legalapvetőbb szabályát. A legegyszerűbb, de ennél többet nem is kíván Isten sem tőlünk. Csak naponként erről az egyszerű alapról nem szabad megfeledkezni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet