A nagybetűs ÉLET!"Jézus ekkor ezt mondta neki: Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"
János evangéliuma 11. fejezet 25-26.vers


Az élet egy lehetőség! Bizonyára hallottuk már ezt a mondást, és így vagy úgy értékeltük is magunkban. De hogyan kapcsolódik az élet a hitet vagy fordítva? Mi történik akkor, ha valaki elveszti az életbe vetett hitet?

Kedves olvasó! Érezted már úgy magad, hogy elvesztetted a hitedet és a remény gyertyája is csak pislákolt számodra? Szomorú, de bizony vannak ilyen élethelyzetek. Egyszer a Margit hídon sétáltam, még amikor egyetemre jártam, és úgy éreztem nincs megoldás az élet nehézségeire. Ezért, amikor lenéztem, elgondolkodtam rajta, hogy milyen könnyű is lenne a megoldás. Ez nem követendő példa, de mindenképpen tanulságos.  Megtanultam akkor valamit egy életre! Jézussal beszélgetni! Addig is imádkoztam, de olyan összetört talán soha nem voltam addig, és szükségem volt valakire, aki megoldást ad az elveszett életemre. Jézussal mindenkinek ilyen beszélgetésekre van szüksége! Amikor úgy érzed, hogy már senki sem segíthet, amikor még a legjobb barát vagy testvér sem tud megoldást hozni. És ekkor jönnek a nagy beszélgetések Krisztussal, amit soha nem felejt el az ember. Ekkor érkeznek azok a válaszok, amelyek meghamisíthatatlanul az Istentől erednek! Volt már ilyen beszélgetésed? Ha igen akkor tudod, hogy miről beszélek, ha még nem, akkor azt tanácsolom, ne várd meg a nehéz helyzeteket, kezdj el beszélgetni Vele MOST!

Jézus feltesz egy rövid és egyszerű kérdést, amely meghatározza a fentebb említetteket. Hiszel? Mit kell elhinni? Jézus=élet. Ennyire egyszerű a képlet!

Sok próba, támadás, amelyet Sátán indítványoz, lehet olykor „sikerrel” jár, de mindenkinek csak azt tudom mondani: Isten hatalmasabb, mint Sátán!
Van egy ének, amelynek a szövege így szól: „Higgy és bízzál mindenkor, bár a szélvész zúg, tombol…” ajánlom szeretettel!