Van Igazság!

„Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.”
Máté evangéliuma 5:6

„Mi az igazság?” Pilátus óta él benned is a vágy, hogy megtudd, hogy végre te is átéld és ismerd. Mert itt a földön nem igazán találod meg. Úton-útfélen igazságtalanságba ütközöl, mert mi nem tudunk pártatlanul döntéseket hozni, nem tudjuk igazán a különbséget a jó és rossz között, csak a szürke árnyalatait látjuk, és már kezdjük elveszíteni a hitünket abban, hogy létezik a tiszta fehér, az igazi, a valódi, Az Igazság. A mi „igazságunk” sokszor csak rombol és sebeket hagy maga után, pedig építenie, gyógyítania kellene. 

A vágy azonban ott él bennünk egyre erőteljesebben, hogy megismerhessük, hogy megkaphassuk, hogy végre legyen valódi jog és igazságszolgáltatás. Hogy végre békében éljen az ember, és ne a pénztárca vastagsága és a rokoni, baráti kapcsolatok irányítsák világunkat. 

Biztosan többször tapasztaltad már a saját károdon, milyen, amikor nincs igazság, amikor az a fél győz, akinek egy tökéletes világban nem lenne szabad, de a mi otthonunk közel sem hibátlan. És szeretnéd, szükséged van az igazra, a valódira, a megvesztegethetetlenre. 

Mára Isten egy különleges üzenetet tartogatott a számodra. Van Igazság, és boldog vagy, ha éhezel utána, ha szükséged van Rá, és ezt a szükséget fel is vállalod. Ő az Igazság, és nála részrehajlásmentes elbírálás vár mindenkire. Sokszor szoktuk említeni, hogy Isten szerető, Isten megbocsát, Isten türelmes. Ma azonban nézd Őt úgy (mindezek mellett), mint azt a Lényt, aki Igazságos. Bízhatsz az Ő vezetésében, az Ő döntésében, ahogy kormányozza a világukat. Benne soha nem kell csalódnod, Ő még soha nem hibázott, és ezután sem fog. Nála biztos kezekben van életed, igazságos kezekben. 

Hát közeledj Felé bátran! Ő vár, hogy meghozd mellette a döntést, vár arra, hogy Őt válaszd. Az Igazit. A Valódit. Az Igazságot. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia