Nézz kelet felé!

„De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük! Majd Elizeus így imádkozott: Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az Úr megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal.”
Királyok második könyve 6:16-17

Ismét vége egy hétnek, de már nyakadon is a következő. Kihívások, lehetőségek, megoldásra váró problémák, küzdelmek, győzelmek és bukások. És néha legszívesebben feladnád az egészet. Talán épp egy kérdéses szituációban állsz már idők óta, nem tudod, nem látod a kiutat, és legszívesebben menekülőre fognád. 

Úgy érzed, mindenki ellened van, és az a néhány jótét lélek, akik segítenének neked, semmit sem érnek a Gonosszal szemben. A gyűrű egyre jobban húzza a nyakadat, orkok serege mindenfelől, amerre csak nézel, és a szövetségeseidnek is meg kell küzdeniük a maguk harcát. 

Aztán eszedbe jut egy ígéret... öt nap múlva... pirkadatkor... kelet felől (A Gyűrűk Ura - A két torony). És kémeled a napkeleti égboltod, keresve egy jelet, egy halvány fénysugárt, ami erőt ad a küzdelem folytatásához. 

És Isten nem késik. Az Ő órája a legpontosabban működik, és semmi nem kerüli el a figyelmét. Nem a te időbeosztásod szerint cselekszik, hanem annál sokkal jobban. És hidd el, amikor a leginkább egyedül érzed magad, Ő akkor sem távolodott el mellőled. 

Ő veled, érted harcol, és egyetlen angyala is többet érne a Sötétség minden erőinél. De Ő nem elégszik meg egy angyallal. Ő maga küzd azért, hogy te talpon maradj, hogy ne add fel, és hogy dönts mellette minden nap. Ő küzd az életedért, ami nemcsak néhány évtizedig tart ezen a szenvedésekkel teli földön, hanem örökké egy új hazában. 

Hát emeld fel a szemedet, és nézz napkelet felé! Lásd meg Isten hatalmát a mindennapok nehézségei felett! Lásd meg, hogy Ő nem mondott le rólad, Ő nem adja fel, és kitart a végsőkig! Hidd el, Ő melletted áll, és ez mindennél többet ér! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia