Garantált békesség!



Kinek szíve reád támaszkodik, megőrzöd azt teljes békében, mivel Te benned bízik;
 
Ézsaiás könyve 26 fejezete 3. verse



Minden ember értékes Isten szemében. Még ha, a világunk olyan is, hogy lekezelően bánnak velünk, még mindig van kihez fordulnunk, hogy elmondjuk örömeinket és bánatainkat. Óh, milyen jó lenne, ha ezt valóban mindig megtennénk.

Rá kell ébredjünk, hogy mindannyian tulajdonképpen gazdagok vagyunk. A bizalmunkat megoszthatjuk lehetőség szerint másokkal, de elsőként bizalmunk lehet Isten felé. Az egyik legdrágább kincsről beszélünk.

Nem lehet csak általánosítani és csak csupa szépet és jót írni és mondani, legyünk őszinték egymáshoz! Amikor egy nehéz élethelyzetben vagyunk nagyon nehéz megőrizni a békességünket. Emberi válaszokat és megoldásokat keresünk. Ha viszont felkészülnénk olyan helyzetekre már előre, amelyek megtörténhetnek velünk, akkor hatékonyabban tudnánk küzdeni az ördög csábításai ellen. Néha talán úgy érzünk, és szívből remélem, ezzel csak egyedül vagyok, de szívesen megkérdeznénk a Mindenhatót, hogy Te ezt most tényleg látod, és nem teszel semmit?

Ahogy idősebbek leszünk nemcsak az életkorunkban, hanem a hitünkben is, egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy az, aki Rá támaszkodik, azt megőrzi teljes békében. Csak ki kell várni a végét, mert a Mindenható csak a legjobbat szeretné mindenkinek.

A bizalom az mindannyiunk számára nagyon fontos és értékes. Nem adjuk akárkinek. Válogatunk, és ha megbántva érezzük magunkat, azonnal megvonjuk azt a másiktól. A mindenhatóban való bizalomnak állandónak kell lennie. Még akkor is, ha pillanatnyilag nehéznek is tűnik.

Milyen érdekes, hogy arról gondolkozunk, hogy mi micsoda nagy kegyben részesítjük a világ Alkotóját bizalmunkkal. Arról kellene gondolkozzunk, hogy mi, mint teremtett lények, akik bűnök között élnek, hogyan és miként érdemelhetjük ki az Isten bizalmát

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet