Adj testet a szavaknak!

„Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket. Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.”
Máté evangéliuma 7:20-21

Szeretlek! - mondod a legnagyobb átéléssel, a legkomolyabban, de a szemetes még mindig nem vitte ki magát, a mosógép még mindig nincs beszintezve, az a bizonyos vacsora még mindig várat magára, a kedvenc süti még nem sült meg, és még mindig nem olvastál esti mesét, csak siettél a saját dolgodat végezni. A tegnap történteket még mindig nem hallgattad végig, és még mindig nem vetted a fáradtságod, hogy megértsd az elméletét a mindenségről. De te szereted. 

És mondod, hogy szereted az embereket, de arcodon egész héten a hétfői unalom ül, és nem tudtál elmorzsolni egy mosolyt sem a metrón. Inkább megfordultál, és a másik irányba mentél bevásárlás közben, csak nehogy észrevegyen, és meg kelljen állni beszélgetni. Megsértődtél a döntésén, ahelyett, hogy időt és figyelmet adtál volna neki elmondani a miérteket. 

És mondod a Mindenhatónak is, hogy szereted, fontos neked, csak épp reggel megint ima nélkül viharzottál ki az ajtón. Még mindig csak a kéréseidet soroltad el neki, és meg sem vártad a válaszát. És még mindig mindent úgy akarsz, ahogy szerinted az jó, meg sem próbálod megérteni az Ő akaratát. Még mindig minden Őt előzi meg a sorban, és bár a nevét tudod, és a kultúrádhoz hozzá tartozik a vallás, de igazán nem hatotta át mindennapjaidat a valódi hit csodája. 

Mert kimondani sokkal könnyebb. És te komolyan is gondolod, de amikor a megvalósítás dörömböl az ajtódon, annyi minden mással is kell foglalkozni, és túl rövid az a 24 óra. Csak rohansz egyik helyről a másikra, egyik feladatból a másikba csöppensz át, és közben az igazán lényeges dolgok elvesznek a tennivalók rengetegjében. 

A mai nap egy tökéletes alkalom arra, hogy megállj, és változtass ezen. Helyetted ezt senki sem tudja megtenni, neked kell dönteni és cselekedni, de van, Aki erőt ad mindehhez. Kérd Isten segítségét! Vállald fel előtte őszintén a gyengeségeidet, kudarcaidat, és kérd, hogy vezessen a változás útján! Te pedig lépj, és adj testet a kimondott szavaidnak! Ne csak mondd: Szeretlek! Hanem éld is át az igazi jelentését! Nem tudom, mi az, amin keresztül a hozzátartozóid ezt érezhetik, de Te nagyon jól tudod. Hát tedd meg! Ne tétovázz, ne próbáld a könnyebbik végét megkeresni, és meglátod, milyen jó, amikor kézzel foghatóvá válik a szereteted! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet