Mennyit ér?

 Egyetlen szó sem veszett el azokból az ígéretekből, amelyeket az ÚR Izráel házának tett. Mind beteljesedett.

Józsué 21:45

Egy olyan világban élünk, ahol minden, nem csak a pénz, lassan elveszti az értékét. Inflálódik az adott szó is. Mennyire adsz a politikusok ígéreteire, mennyire bízol a törvény védelmében? Hallgatsz a szüleidre, tanáraidra? Érdekeinket egyre bonyolultabb szerződésekkel védjük, mégis kijátsszák azokat. Mikor volt már, hogy valaki be is tartotta az adott szavát? Aztán, mikor találunk néhány ilyen embert, gyorsan barátainkká fogadjuk őket. De van valaki, aki nem csalódott még baráti ígéretekben, házastársi fogadalmakban? Mi a helyzet önmagunkkal? Mindig megtartjuk, amit fogadtunk? Ugye, hogy vannak jól bevált kifogásaink, hogy miért „nem”?

Mennyit ér a szó, az ígéret? Mit tennénk, ha találnánk valakit, aki mindig betartja adott szavát? Elhinnénk, hogy létezik ilyen ember? Engednénk, hogy ne legyen része az életünknek? Éreznénk, milyen megnyugtató biztonságot jelent a jelenléte?

Sokan kétségbe vonják Isten szavát. Próbálják cáfolni, kiforgatni. Aztán, ha nem sikerül, megpróbálnak másokat tévútra terelni. Pedig egyszerű a megbizonyosodás. Isten a Bibliáról mondta, hogy ez az én szavam. A Biblia pedig nem titkos, bárki hozzáférhet. Hát tegyük próbára, lássuk, Isten tartja-e nekünk adott szavát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet