Az egyetlen hely

„Simon Péter így felelt: Uram, kihez mennénk? Örök élet beszéde van nálad.”
János evangéliuma 6:68


Néha morogsz. Néha átkozódsz is. Néha csak csendesen könnyekre fakadsz. Néha nem érted, vagy nem akarod megérteni. Néha némán hallgatsz, befordulsz a fal felé, és látni sem akarod. Kiküldöd a kanapéra aludni, és már a szakításon töröd a fejed. Aztán mégis megfordulsz, kimész hozzá, hogy így nem megy, így nem tudsz élni, és jöjjön vissza, mert szükséged van rá. 

És Ő kezdi veled ismét elölről. Nem számít, hogy hányadszorra. Nem számít, hogy igazából a hiba a te gépezetedben van. Ő sosem mond le rólad és sosem veszi véglegesnek a Felé mondott átkaidat. Újból leül melléd, kezedet a kezébe veszi, mélyen a szemedbe néz, és szavai némán is a lelkedig hatolnak. „Szeretlek. Ezen nem változtatnak a te pillanatnyi érzéseid, gondolataid. Én már sokkal régebben eldöntöttem, hogy szeretni foglak, mielőtt te elindultál volna az élet kátyús útvesztőin. Szeretlek és nem mondok le rólad. Túl fontos, túl drága és értékes vagy a számomra. Túl sokat éltünk meg már együtt ahhoz, hogy veszni hagyjuk ezt a hosszú-hosszú történetet.”

A harag kezd elpárologni belőled, és egyre tisztábban látod a világot. Az élet nem egy „kívánságteljesítő automata”. Isten útjai pedig nem mindig egyeznek meg az általad elvárttal. 

Ma reggel Isten azt kéri tőled, hogy lásd egy kicsit más szemszögből a világot! Lásd meg végre őszintén a saját szükségleteidet, és kérd Tőle a beteljesítést! Értsd meg végre, hogy Ő az, aki hiányzik az életedből. Ő az, akinek kezében van a Te helyed, és ott érezheted magad igazán biztonságban. 

Válaszd Őt, az Ő társaságát, és élj annak tudatában, hogy Isten tudja, mit csinál, még akkor is, ha nem a te akaratod teljesül. Lásd meg, hogy nincs rajta kívül más, és térj vissza Atyád tékozló gyermekeként! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet