Félig keresztény




„Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.” Máté 5:48 


A tökéletességre való törekvés minden ember vágya. Sokan szeretnének kiváló érettségi vizsgát tenni vagy szeretnénk a szombat esti meccsen egy védhetetlen gólt lőni, vagy szülőként szeretnénk tökéletes gyermekeket nevelni. Ezek a törekvések természetesek. Ott van bennünk erre a vágy.


Jézus is azt mondja, „Legyetek tökéletesek”. Más helyen is arra figyelmeztet, hogy „Mert ez az Isten akarata, a ti szentté lételetek”  (1Thess 4:3)  Erről nem szabad lemondanunk, ezt el kell érnünk mindenképpen. 

A kérdés az, hogy hogyan?

Sokan sokféleképpen próbálták már. Voltak, akik felültek egy oszlop tetejére és ott élték le az életüket. Mások kínozták, gyötörték magukat, hogy így legyenek napról napra tökéletesebbek. Vannak, akik nemcsak lelkileg akarnak tökéletesek lenni, hanem testileg is.

Ezek a módszerek súlyosan megterhelhetik a közösségi életet, a házastársak közötti egységet, az emberek közti kölcsönös bizalmat és a munkahelyi légkört is. Az ilyen fajta tökéletesség a gőg egyik fajtája. Ha elkap bennünket, akkor nagyon nehezünkre esik feladni saját gondolatainkat elképzelésünket.

Sajnos sok keresztény ma is beleesik ebbe a hibába. Saját erejükből akarnak jobbá válni, mert meggyőződésük, hogy Jézus eljövetele előtt egy rövid idővel már el kell érniük a tökéletes állapotot, különben nem üdvözülhetnek.

Jézus Krisztus azért halt meg a keresztfán, hogy nekünk üdvösségünk legyen. Ő MINDENT elvégzett. Ehhez nem kell és nem lehet semmit hozzátenni, kipótolni, csak egyedül elfogadni.

„Mert egyetlenegy áldozatával örökre tökéletesekké tette a megszentelteket.” Zsid 10:14 

A közelgő húsvéti ünnepeken így gondoljunk Őreá. Ő magára vette bűneinket, meghalt értünk, és tökéletesekké tett bennünket. Ez indítson minket arra, hogy szeressük őt és embertársainkat. 

Ne alkudjunk meg a bűnnel! Félig keresztények nem lehetünk! Adjuk át Jézusnak a teljes életünket és Ő győzelemre vezet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet