Az igazán fontos dolgok


„De az Úr ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.”
Sámuel első könyve 16:7

Mi van a szívedben húsvét reggelén? Mit vállalsz fel, és mit szeretnél rejtegetni? Mit éltél meg az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban, és azok milyen nyomot hagytak benned? Mi az, ami megterheli szívedet, és mi az, ami örömöt ad? 

Ma Jézus feltámadására emlékezünk. Arra, hogy Ő vállalta érted is a legnagyobb áldozatot, és meghalt. Meghalt a titkaidért, féltve őrzött, elrejteni vágyott hibákért, amiket nem akarsz , hogy bárki is megtudjon. Meghalt a múltadért, ami talán sötét, és jobb arról nem beszélni. Meghalt a jövődért, hogy lehessen, hogy élhess békében Istennel, a másikkal és önmagaddal. Meghalt mindazért, ami a szívedben van és feltámadt vasárnap reggelén.

Feltámadt, mert győzött, és feltámadt, hogy Te is győzhess. Feltámadt, hogy szívedben többé ne legyen a bűnnek, a rossz gondolatoknak, féltékenységnek, haragnak, gyűlöletnek hely, hanem az Ő szeretete tölthesse azt be. Feltámadt azért, hogy szíved soha ne érezzen többé félelmet Istennel szemben, hanem bátran, bizalommal fordulhass hozzá. Feltámadt, hogy átformáljon téged, hogy Vele új életet kezdhess, és ne kelljen azt sohase befejezned. 

Hát nézz fel ma reggel az égre, és zárd a szívedbe a reményt, a bizalmat, a szeretetet Isten és mások iránt. Mert ezek az igazán fontos dolgok. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia