Mosolyogva könnyebb




Minden gondotokat ő reá vessétek, mert neki gondja van reátok.    1Péter 5:7.


Voltál már olyan állapotban, hogy teljesen alkalmatlannak érezted magad mindenre? Biztos vagyok benne, ezzel nem vagy egyedül. A Bibliában sok nagyszerű ember élettörténete van feljegyezve és ezek közül azt látjuk, hogy sokan küszködtek ugyanezzel a problémával.


Amikor például Mózesre gondolunk, milyen kép jelenik meg előttünk? Egy hatalmas vezető képe, aki kivezette Egyiptomból Izráel népét. De lássuk be, Mózes is sokszor kételkedett önmagában. Sokszor alkalmatlannak érezte magát egy-egy feladat elvégzésére. Igazából nagyon zavarta a dadogása. Isten viszont megerősítette és felszerelte őt mindazzal, amire szüksége volt ahhoz, hogy betöltse a küldetését.

Ugyanez igaz rád is. Bármilyen gondjaid is vannak, bármilyen jelentéktelennek is érzed magad, Isten megadja mindazt, ami szükséges ahhoz, hogy betöltsd a küldetésedet ebben az életben. Nem a nehézségeidet veszi el, hanem megmutatja, hogyan viszonyulj hozzá.

Egyszer egy pianínót kellett felvinnünk lépcsőn a harmadik emeletre. Hárman voltunk, három nem igazán fizikai munkához szokott ember, három lelkész. Mi is, ahogyan láttuk a hivatásos bútorszállítóktól fogtuk a gurtnit a pianínó alá tettük, megemeltük, de mire a harmadik emeletre értünk, szegény hangszert lehetett újra hangolni, annyiszor a lépcsőhöz koccintottuk. A bútorszállítóknak ez könnyen megy. Nem csak azért, mert erősebbek, hanem mert ők tudják, hogy hol kell megemelni, hová kell tenni a kötelet, hogy egyenletes legyen a súlyeloszlás.

Ez a munka megtanított valamire. Isten a problémáim elviseléséhez nem csak erőt ad, hanem úgy teszi könnyűvé, hogy megtanít arra, hogy hogyan kezeljem. Megmutatja, hogy hová tegyem a gurtnit. Nem úgy van ránk gondja, hogy elveszi a nehézségeket, hanem megtanít mosolyogva, Benne bízva hordani őket.

Így már megtapasztalhatjuk azt, hogy ha Istenben bízunk, akkor valósággá válik az életünkben, hogy „Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” Máté 11:30  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia