Keresztség



„Amikor bemerítkeztetek, és ezáltal Krisztussal együtt eltemettek titeket, Isten ugyanakkor Krisztussal együtt fel is támasztott benneteket, mivel hittetek hatalmában, amelyet akkor mutatott meg, amikor feltámasztotta Krisztust a halottak közül. Ti ugyanis lelkileg halottak voltatok bűneitek miatt, és azért, mert a régi emberi természet uralkodott rajtatok. Isten azonban Krisztussal együtt új életet adott, miután megbocsátotta minden bűnünket.” 

Kolossébeliekhez írt levél 2. rész 12-13. vers. (Egyszerű fordítás)

A napokban elgondolkodtam azon, milyen csodálatos dolgot adott Isten a keresztség szertartásával. Nem a gyermek-, hanem a felnőtt keresztségre gondolok. Képzeld csak el, hol van még egy olyan lehetőség, hogy bármit elkövettél életedben, legyen az házasságtörés, lopás, kisebb vagy nagyobb bűn, sőt olyan is, ami látszólag megbocsáthatatlan – legalábbis az emberek szemében, s Te azt megbánod, őszintén bocsánatot kérsz Istentől, és lehetőséged van megkeresztelkedni, majd utána egy teljesen tiszta fehér lapot kapni!
Minden bűnöd ottmaradt a hullámsírban, soha többé Isten azokról meg nem emlékezik. Nem pecázza ki őket onnan.
Ahogy Jézus meghalt, eltemettetett és feltámadt – ezáltal eltörölte minden bűnünket, így törlődnek el bűneink a keresztségben Jézus által. Hát nem csodálatos ez? Ahogy a régi emberünk meghal a keresztelő medencében, és egy új jön elő, így, lelki értelemben egy teljesen bűn nélküli ember lép ki a medencéből. Krisztus új életet adott, megbocsátotta minden bűnünket.
Milyen jó lenne így maradni! Sajnos utunk során poros lesz a lábunk. Keresztség után, követünk el ismét bűnöket. Azonban már tudjuk, hol lehet ismét fehér lapot kapni. Erre utal a lábmosás, ami nem más, mint a bűn porának lábunkról való lemosása.
Adj hálát ma Istennek ezért a rendkívüli lehetőségért! Azért, hogy Ő képes időről időre, negyedévről negyedévre felajánlani neked az újrakezdés lehetőségét!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet