Ha Isten velünk van ...




„Erős torony az Úrnak neve, ahhoz folyamodik az igaz, és bátorságos lészen.”
Példabeszédek könyve 18. fejezet 10. vers




A Costa Concordia 2012. január 13-án az esti órákban Francesco Schettino kapitány parancsnoksága alatt hajózott a Tirrén-tengeren, nyugodt időben, tiszta látási viszonyok között. A fedélzeten 4229 személy tartózkodott. A hajó a kapitány utasítására erősen megközelítette Giglio szigetét és zátonyra futott. Eközben egy szikla hetven méteres rést vágott a hajótestbe. A hajó, amelynek nagy részét elárasztotta a víz, jobb oldalára dőlt. Annak ellenére, hogy a part kevesebb mint száz méterre volt, harminckét ember – közöttük a hajón zenészként dolgozó magyar Fehér Sándor – az életét vesztette. Ő már beszállhatott volna a mentőcsónakba, de visszament, hogy egy kislányt kimentsen a süllyedő hajóról. Az anyagi kárt mintegy egymilliárd dollárra becsülik.

A képen jól látszik, hogy a világítótorony ott volt a parton, figyelmeztetett a part közelségére, de a hajó kapitánya figyelmen kívül hagyta.

A ma reggeli igénk azt mondja, hogy „Erős torony az Úrnak neve”, jól tesszük, ha figyelünk rá.

Nem azt mondja, hogy nem lesznek zátonyok az életünk tengerén. Nem azt mondja, hogy nyugodt, békés viharoktól mentes életet fogunk élni, hanem azt üzeni, hogy ott bent a viharban velünk van az Isten.

Benne bízhatsz, soha nem hagy el! Isten nem közömbös irántad. Ma is figyel rád, az angyalainak parancsolt, hogy védjék minden lépésed. Nem vagy egyedül, Ő tanít, hogy az élet zátonyai között el tudjál igazodni. Bízzál benne és megsegít.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet