Adj egy esélyt!

„Hogyan adnálak oda, Efraim, hogyan szolgáltatnálak ki, Izráel? Hogyan adnálak oda, mint Admát, hogyan bánnék veled úgy, mint Cebóimmal? Megindult a szívem, egészen elfogott a szánalom.”
Hóseás könyve 11:8

A nehéz reggel utáni rövid imában, melyben még félig az álom felé csukódnak a szemhéjaid, kimondod a nevét. És kimondod egy halk sóhajban, amikor már kezdenek összecsapni a hullámok feletted. És kimondod, amikor jót kívánsz a másiknak, mert 20-30-40 éve, hogy világra küzdötte magát. És talán kimondod a nevét néhány általános közhelyben, megszokásból, bele sem gondolva, mit jelent a fogaid zárt börtönéből szökni vágyó hangok tömege. 

Ma reggel gondold át, ki is Ő, akinek nevét napról napra kimondod áhítattal, félve vagy mérgesen. Kiben hiszel? Milyen a te Istened? Ki jelenik meg a szemeid előtt, ha kinyitod Bibliád kemény bőr fedelét? 

A mai ige eligazítást nyújthat ebben. Ez az ige neked is szól, és rajta keresztül Isten tárja fel önmagát előtted. Mert Ő ilyen. Ő szeret, bárhova mentél, bármit is tettél. Ő nem mond le rólad, akkor sem, ha ezt te már régen megtetted. Neki fontos vagy, egyedi, és szüksége van rád. 

Lehet, hogy ingatod a fejed, mert mindennapjaidból számodra nem ez a kép áll össze, mert nem úgy történnek a dolgok, ahogy te azt eltervezted. Mert van valaki, aki mindent elkövet azért, hogy a benned kialakult kép a lehető legtorzabb legyen és véletlenül se akarj közeledni Istenhez. 

Ma reggel adj a Mindenhatónak egy esélyt, hogy megmutassa igazi arcát! Ma reggel engedd, hogy Ő mutatkozzon be neked, és tedd félre az előítéleteidet, a rossz történeteket, melyek görbe tükröt állítanak eléd, és nem tudod igazi fényükben látni életed tapasztalatait. Ma reggel nyiss Isten felé, és engedd Őt közel magadhoz! 

Ma akard meglátni az Ő szeretetét, az Ő igazi jellemét, és engedd, hogy bemutassa, mennyire fontos vagy neki. Kezdd az előtted álló hetet azzal, hogy esélyt adsz Istennek, hogy tudd, kinek a nevét is küldöd az ég felé! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia