Friss kegyelem


„Az Úr kegyelmessége az, hogy még nincsen végünk; mivel nem fogyatkozik el az ő irgalmassága! Minden reggel meg-megújul; nagy a te hűséged!”
Jeremiás Siralmai 3:22-23. 



Isten erejének, védelmének kimeríthetetlen tárháza a kegyelem.

Köszönöm Uram, hogy ma reggel is felébresztettél, és egy új nappal ajándékoztál meg. A kegyelmed végtelen.

Amikor a választott néped a pusztában vándorolt Te mannával tápláltad őket. Minden napra megadtad a táplálékukat, de péntek kivételével más napra nem tehették el a mennyei ételt, mert megkukacosodott és megbüdösödött.

Ennek a történetnek több mondanivalója van. Az egyik az, hogy a szombat a nyugalom napja. A másik, amit megtanultam, hogy Isten minden nap ad nekünk mannát, azaz kegyelmet, és az a kegyelem, amit a mai napra szánt nekünk, nem „tartható” el, és nem használhatjuk fel holnap. Minden nap elegendő kegyelmet ad, az adott nap szükségeihez. Ne aggódj hát, a holnapi nap szükségei miatt. Ha eljön a holnap, biztos lehetsz benne, hogy ott lesz a friss kegyelem.

Ha a drága idődet és az energiádat arra pazarolod ma, hogy a holnap, a jövő hét, vagy jövő hónap szükségei miatt aggódsz, akkor semmi mást nem érsz el, minthogy belekerülsz a félelem, aggódás és nyugtalanság ördögi körébe. Nem beszélve arról, hogy elmulasztod mindazt, amit Isten mára kikészített számodra.

Ne aggodalmaskodj a holnapi nap, jövő hét, jövő hónap, vagy az előttünk álló év miatt. Hűséges Atyád minden nap új kegyelemmel jön hozzád. Nyugodj az Ő hűségében, koncentrálj arra, amit a mai napra adott neked, és élvezd a mindig megújuló gondoskodását, amint betölti a szükségeidet.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet