Tarts ki!

„Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: álljatok ellene a hitben szilárdan, tudván, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban.”
Péter első levele 5:8-9


Néhány nap, és temetheted jó mélyre 2013-at, vele pedig az összes rossz emléket, ha sikerül. Már csak egy szempillantásnyi idő, és ennek az évnek is vége, szívedben élhet a remény, hogy a következő jobb lesz, egy hajszállal boldogabb, és teljesül egy rég vágyott álmod. Talán. 

Viszont a ma reggeli üzenet józanságra int. Zorán énekével élve „ne várd a májust, hiszen közelít a tél”. Légy éber, hiszen nem tudod, mit hoz a holnap. Az élet sokszor kegyetlen, és megpördít maga körül, amikor nem is várnád. Hoz olyan fordulatot, amit úgy érzel, te nem érdemeltél meg, és közben a színfalak mögött valaki a markába nevet. Vagy épp hangos hahotában tör ki, mert te csak Istent okolod a történtekért. Neki küldöd a hadüzenetet, mint egykoron Magyarország az Egyesült Államoknak. És persze a Gonosz továbbra is teszi azt, amit „jónak lát”, és az álma te vagy, hogy egyszer majd a vesztedet okozza. 

Azon dolgozik, hogy végleg Isten ellen fordulj, hogy engedj az események sodrásának, melyek elvisznek tőle a látóhatáron is túlra. Minden erejét latba veti, hogy te feladd. Feladd az elveket, a célt, a tartást, a küzdelmet, és végleg átállj az ő oldalára. Bár te inkább maradnál magad, de ebben a csatában csak két lehetőség van, és nincsen kiskapu. 

Nem kell hagynod, hogy kialudjon szívedben a remény egy jobb újév után. Nem kell, hogy feladd az álmodat, csak legyél éber, nézz józanul az események felé, és ne hagyd, hogy Isten közeléből, a Vele való kapcsolatodból bárki is kiszakítson. Ne engedd, hogy az Ördög győzzön, hanem kapaszkodj Krisztusba, és Vele éld át az előtted álló év minden pillanatát! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia