Kell ott fenn egy ország…


„Örülni fog a puszta és a szomjú föld, vigad a pusztaság, és kivirágzik rajta a nárcisz. Virágba borul és vigad, vígan örvendezik. Része lesz a Libánon pompájában, a Karmel és Sárón díszében. Meglátják az Úr dicsőségét, Istenünk méltóságát.
Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a roskadozó térdeket! Mondjátok a remegő szívűeknek: Legyetek erősek, ne féljetek! Íme, jön Istenetek, és bosszút áll, jön Isten, és megfizet, megszabadít benneteket!” (Ézsaiás 35:1-4)

Ezen a világon nagyon sok nyomorúságot élünk át, sok szenvedést látunk magunk körül. Ha bekapcsoljuk a TV-t, és megnézzük az esti híradót, belőle részletes beszámolót kapunk arról, hogy mit tett aznap Sátán. Sokan elcsüggedve, életkedvüket elveszítve élnek máról holnapra. Nem hiszik, hogy lehet valaha jobb, szebb az élet.
Ezek a versek tavaszt hoznak a télbe, arról biztosítanak bennünket, hogy hamarosan eljön az a világ, ami merőben különbözni fog a mostanitól. Bánat helyett öröm, szomorúság helyett vígság, nyomorúság és félelem helyett biztonság és áldás lesz ott. Isten országa hamarosan eljön! Nem várat már sokáig magára.
A sportolónak a célegyenesben kell a legtöbb bátorítás, akkor, amikor már az ereje végén van. A lelki életben is így van ez, Jézus eljövetele előtti időben – amikor Sátán támadásai a legerősebbek – kell a legtöbb bátorítás, hogy ne adjuk fel, hiszen karnyújtásnyira van tőlünk az a csodálatos ország, amiért igazán érdes élni. Ezért szólít fel az ige: „Erősítsétek a lankadt kezeket, tegyétek erőssé a roskadozó térdeket! Mondjátok a remegő szívűeknek: Legyetek erősek, ne féljetek!” Kitartás! Már csak néhány lépés és célba értél! Ne add fel! Isten veled van, győzni fogsz! Légy erős és bátor! Segíts azoknak, akik megroskadtak, elgyengültek, s míg ezt teszed, meglátod, te magad is megerősödsz (lásd: Példa 11:25).
Jézus hamar visszatér, megígérte. Amit Ő megígért, abban jobban bízhatsz, mint önmagadban. „Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint” (Jelenések 22:12). Kitartás! Olvasd az Igét, higgy és imádkozz! Találkozunk Isten országában! Mert kell ott fenn egy ország...!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet