„Mert nincs meg a kincs, mire vágytam...”

„Mert ahol a ti kincsetek van, ott lesz a ti szívetek is.”
Lukács evangéliuma 12:34

Keresed égen-földön, mert tudod, hogy valahol ott van. Fontos neked, és nem akarsz lemondani az álmodról, hogy egyszer a tiéd lesz. Mert neked kell, és néha már az életedet is szívesen odaadnád azért, hogy csak néhány percre élvezd a birtoklás örömét. Ez áll a középpontban, és úgy érzed, csak akkor leszel valaki, ha megszerzed magadnak. És végre, nagy nehezen a tiéd, aztán jön a koppanás. Űr, kérdések, keserű érzések, mert az imádott dolog átokká változott. 

De jön a következő „akarom”, a következő „kell nekem”, és a történet kezdődik elölről, egyre gyorsabban forogva, mint a Mogyoró utcai óvoda mókuskerekei, melyeken tucatnyi cipőt koptattál rongyosra. Egy újabb birtoklás, és egy újabb kiégés. Aztán megint egy dolog, amit meg akarsz szerezni, és szívedben ismét csak űrt érzel a végén.

Végül számba veszed, mivel is rendelkezel. Mindened megvan, ami a boldog, nagybetűs élethez kell. Vagy mégsem? Ház, vagy lakás, ami még hogyha másé is, mégis te élhetsz benne, és a magadénak érezheted. Munkahely, ahol lépdelsz egyre feljebb a ranglétrán. Társ, barátok, tisztelet a munkatársaktól, az emberektől. Név, amit ha egy körben meghallanak, akkor tudják, te érted a dolgodat. Autó, telefon, bankszámla, legyen akármekkora is. Évi nyaralás, évközi kirándulások, wellness-hétvégék. Minden, de mégis hiányzik valami.

Valami, ami nélkül ezek a megfogható dolgok mind semmivé válnak, és nem jelentik önmagukban az életet. Valami, egy kapcsolat Valakivel, a nagy Valakivel, az Istennel, aki elindított életed labirintusában. A kapcsolat Vele, az igazi kincs, valahol elveszett az úton, miközben kutattad és kerested a többi fontos lehetőséget. 

Ne érts félre, jó a lakás, jó a munka, és legyél különlegesen hálás, ha megtaláltad a helyed, és élvezed, amit csinálsz. Jó az autó, jó ha van mit tenni az asztalra, és nem csak „zsíros deszkát”. De mindez nem ér semmit, ha a legfontosabb elveszik út közben.

Ma reggel Isten üzen neked: vedd fel újra az elhagyott fonalat, keresd újra a Vele való kapcsolatot, tedd Őt az első helyre, és így minden más újabb és jobb értelmet nyer az életedben! Keresd az igazi kincset Vele, mert Nála van a térkép!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet