Vállalni Krisztust



„Aki azért vallást tesz rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt. Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt én is megtagadom az én mennyei Atyám előtt.”
Máté evangéliuma 10. fejezet 32-33.

Egy kis együtt-gondolkodásra hívlak ma reggel. Mit jelent, és mit nem jelent ez a ma reggeli Ige?
Nem jelenti azt, hogy ki kell menned a Hyde vagy a Central Parkba, esetleg a piacra vagy a bevásárlóközpontotok parkolójába, és ott fennhangon meg kell vallanod, hogy keresztény vagy. Azt sem jelenti, hogy áhítatos képpel mész el ma reggel a TESCO-ba vásárolni és mialatt fizetsz, kenetteljesen elmondod, hogy Te milyen kitűnő keresztény vagy.
Ennél sokkal többet jelent!
Azt jelenti, hogy egész életed – szavaid, tetteid, mosolyod, kedvességed, segítőkészséged – egy tanúságtétel arról, hogy Kinek a szolgálatában állsz. Hogy megtudják az emberek, hogy Te Jézus gyermeke vagy.
Ha kell, ezt szavaiddal is megvallod, máskor meg tetteiddel. A lényeg a tanúskodás amellett, Aki úgy szeretett, hogy életét adta érted.
A néma tanú nem tanú!
Olvastam egyszer egy önéletrajzot, amit egy fiatal adott be egy számára áhított munkahelyre. A szakmai és egyéb bemutatkozás után kitért arra, hogy mik az erősségei. Leírta, hogy mivel komolyan veszi keresztény hitét, ehhez tartja magát a becsületességben, Isten parancsaihoz való viszonyában, beleértve a szombati nyugalomnap megtartását is.
Egy másik eset.
Nyár. Táborozások. Egy táborozó gyerekcsapat vonult be az étterembe. A pincér felsóhajtott: mi lesz itt, mikor elmennek? Azonban meglepetten vette észre, hogy ezek a gyerekek mások. Amikor vezetőjük csendre intette őket, elcsendesedtek. Étkezés előtt imádkoztak. A végén megköszönték az ételt. Majd felálltak és elmentek.
Jézus azt ígérte, hogy aki tanúságot tesz róla az emberek előtt, arról Ő is tanúskodni fog a mennyei Atya előtt. Rólad milyen jelentés készül? Tudják rólad, hogy kinek a szolgálatában állsz? Szoktál tanúskodni róla a környezetedben? Ha nem, akkor próbáld meg még ma elkezdeni! Ő segíteni fog neked!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet