Hogyan imádkozzak?




„Ugyanakkor a Lélek is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, amint kellene, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal!”
Róma 8:26.

Több „ima-tapasztalatom” is volt már.
Valaki kért, hogy imádkozzam beteg gyermekéért. Megtettem, miközben ő egy könyvet lapozgatott. Máskor - egy másik személy összevissza bámult, nézegetett, amíg én szívből imádkoztam érte. Volt olyan, hogy lehajtott fejjel, összekulcsolt kézzel imádkoztam, és amikor végeztem, azt láttam, hogy tágra nyílt szemekkel figyeli, hogy mit csinálok. Volt olyan is, hogy imádkozás alatt beszélgetett a mellette állóval, vagy éppen hangosan, félhangosan mondta utánam, amit mondtam. Vagy ’ámen’-ezett, ’hallelujá’-zott.
Egyszer mondtam egy hölgynek, hogy „imádkozzunk ezért!” Ő azt válaszolta: de én nem tudom, azt hogy kell. Többször hallottam: „Én nem tudok imádkozni!” „Nem tudom, mit mondjak!” „Nem jönnek a szavak!” „Én csak a Miatyánkot meg a Hiszekegyet tudom” „Saját szavaimmal sosem imádkoztam!”
Találkoztál már velük? Vagy tán te is közéjük tartozol?
Pedig hidd el, mindannyiunknak lennének szavaink a Teremtőhöz, a mi Urunkhoz! Kimondva, kimondatlanul, ott állunk egy-egy betegség, halál, nagy esemény vagy hirtelen jött öröm közelében – mondanánk valamit Annak, aki ott van fölöttünk. Akinek mindezt köszönhetjük. Akitől választ szeretnénk kapni. Vagy erőt. Vagy bátorítást, vagy egy „zsebkendőt” könnyeink letörléséhez, vigasztaló szót – és nem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá.
Hát akkor kérlek, most újra olvasd el figyelmesen a fenti Igét! Ugyanis van Valaki, aki segít neked. Ott áll melletted, és megfogalmazza a szavakat. Nemcsak fogalmaz, hanem képes nyugalmat is adni. Bátorít. Megerősít. Ő a Szentlélek! Tehát ne félj! Bizalommal fordulj Hozzá! Melletted áll – és segíteni szeretne Neked! Vedd igénybe még ma ezt a felajánlást, ezt a szolgálatot. És ha bátortalanul is, ha bizonytalanul is, de mondd azokat a szavakat, amiket a szívedre helyez! Ne félj kimondani őket! Sok áldást kívánok ehhez Neked!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet