"Én vagyok a Krisztus!"



„Vigyázzatok, nehogy valaki megtévesszen titeket! Mert sokan jönnek majd az én nevemben, akik ezt mondják: „Én vagyok a Krisztus!” És sokakat megtévesztenek!”
Máté 24:4-5.

Pedig annyira valóságosnak tűnt! Olyan ’bibliai’ amit mondott! Szó szerint idézte a Bibliát! Külsőleg is épp úgy nézett ki, mint Krisztus – azokon a festményeken. Nem létezik, hogy csaló lenne! Olyan alázatos az arca. Meg szeretetteljes! Sőt még betegeket is tud gyógyítani. Kisugárzása van!
Hányszor felléptek már ilyen hamis krisztusok a történelem folyamán, és még hányszor fogunk találkozni velük!
Mit tehetünk? Becsaphatók, megtéveszthetők vagyunk! Vagy mégsem?
Olvastam, hogy egy angliai pénzverdében fél éven át, napi nyolc órában tanítják a világ minden részéből ott tanuló gazdasági, pénzügyi szakembereket. Arra tanítják őket, hogy hogyan vegyék észre a hamis pénzt az igaziak között. Fél éven át egyetlen egyszer sem látnak hamis pénzt. Csak valódi dollárt, valódi fontot, valódi koronát… Fél éven át tanulmányozzák a fogását, tapintását, szakíthatóságát, a rajta lévő képet… De hamis pénzt nem látnak. Fél év után olyan tökéletesen ismerik a valódit, hogy egyetlen pillanat alatt kiszűrik, ha hamis keveredik a csomagba.
Isten sem kíván tőled lehetetlent. Nem kíván tőled mást, mint hogy naponta tanulmányozd az igazi Krisztust. Ne foglalkozz a hamisítványokkal! S ha valóban megismered Őt, akkor ’sem magasság, sem mélység, sem jelenvalók, sem bekövetkezendők’ nem tudnak eltántorítani, megingatni.
Tehát ne félj a hamis krisztusoktól. Ismerd meg az Igazit! Lépj vele barátságba! És hidd el, nem tudnak megtéveszteni, elhitetni. Kezdd el a tanfolyamot még ma!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia