Édeni tiltás



„És parancsolta az Úr Isten az embernek: A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és a gonosz tudásának fájáról ne egyél, mert amely napon eszel róla, bizony meghalsz!”
1Mózes 2:16-17.

A kert MINDEN fájáról BÁTRAN egyél! Végiggondoltad? Nem tudom hány fa lehetett Édenben. 10? 20? 500? 1000? Ki tudja? De mindegyikről bátran lehetett enni. Finomabbnál finomabb gyümölcsök. Ádám és Éva válogathattak, hogy ma melyik fáról vegyenek. Egyik édes, másik savanykás, a következő „eteti magát” – alig lehet abbahagyni.
Csak egyetlenegy fáról ne! Még csak ne is közelíts hozzá! Meg se érintsd! Menj más irányba!
Tudták, mi lesz a következménye, ha arról az egyről vesznek. Mégis! Piszkálta a fantáziájukat. Miért? Miért nem lehet? Miért pont azt a fát kerüljék? És minél többet foglalkozott gondolatban vele, annál közelebb vonzódott hozzá. A tiltotthoz. Végül a kíváncsiság a józan ész fölé kerekedett.
Szakított.
Evett.
Férje is evett.
És akkor, ott – meghaltak. Elveszítették az örök életüket. Eljegyzést kötöttek a halállal. Attól a perctől kezdve a jó és rossz tudásának birtokosai lettek. A jó mellé, a tökéletes mellé megismerték a halált. Az elmúlást. A gazt a kertben. A kórót. A betegséget. Az önzést. A gyilkosságot. A temetést. A gyászt. A fájdalmat.
Megérte?
A szerető Isten csupán egyetlen dologra mondta, hogy NE! Az első emberpárnak nem a tiltások özönében kellett botorkálnia. Minden szabad volt. Mindent lehetett. Csak egyetlen dolgot ne!
Hallottam valakitől: „Én aztán biztos, hogy nem szakítottam volna! Én 100%, hogy engedelmeskedtem volna Istennek!”
Biztos?
És Te? Vajon engedelmeskedsz MA Isten szavának? Nem keresel kifogásokat? Megteszed, amit kér tőled? Gondolkodj ezen egy kicsit! Ma még van lehetőség a hiba kijavítására! Jézussal mindent előröl kezdhetsz!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia