A győzők jutalma„Aki győz, annak adok az elrejtett mannából, és adok annak fehér kövecskét, és a kövecskére írva új nevet, amelyet senki sem ismer, csak az, aki kapja.”
Jelenések 2:17
 Karácsony előtt elmentem egy idősek otthonába. Azon gondolkodtam, milyen kis ajándékot vihetnék nekik, amivel mindannyiuknak örömöt szerezhetnék. Készítettem kartonpapírból 50 db 3x3x3-as kis dobozt– tetővel. Kimentem a Duna partra, apró fehér kavicsokat gyűjtöttem és mindegyikre egy nevet írtam. „Figyelmes”, „Szolgálatkész”, „Alázatos”.
A fenti Igéről beszéltem nekik, hogy Isten mindannyiunknak ad egy fehér kövecskét, azon rajta lesz az új nevünk. Egészen felvillanyozódtak.
Egyszer már volt a történelemben egy névadó ünnepély. Próbáld meg elképzelni, ahogy a nagy-sörényű oroszlán, a hosszú-nyakú zsiráf, a csíkos borz, a vidra, a ravaszdi róka ezer és ezer társával együtt ott sorakozott ezelőtt a talán négy méter magas, két lábon álló lény előtt. Ez a lény – nevezzük Ádámnak – mindegyiknek a szemébe nézett, megsimogatta, és azt mondta. Olyan gyönyörű a sörényed, kedves, mélybarna szemeid vannak – oroszlán lesz a neved. Te hosszú nyakú, téged meg zsiráfnak szólítalak. Így adott Ádám minden állatnak nevet – és persze mindegyikét meg is jegyezte, hisz nem volt titkárnője. Ettől a naptól kezdve, nevükön szólította őket.
Elképzelem, ahogy közöttük állt, figyelte szokásaikat – azok meg tisztelettel tekintettek fel rá, mint egy jó Pásztorra. Igyekeztek a közelében maradni.
A Jelenések könyvében azt olvashatod, hogyha győzöl, kapsz egy kis fehér kövecskét, erre rá lesz írva az új neved, amint Jézus – a fő Pásztor ad neked.
Figyel rád. Látja könnyeidet, aggódásodat, örömödet. Ismeri hobbidat. Odafigyel, amikor megvigasztalsz valakit vagy asztalod mellé ülteted. És egy kedves, új nevet ad neked, ami tökéletesen kifejezi jellemedet.
Lehet, hogy már aggattak rád neveket. Nem a barátaid, hanem a másik csoportból. Bántott a dolog. Nem tudtál megszabadulni a címkéktől. De Jézus Krisztus – a jó Pásztor – aki kimondhatatlan szeretettel szeret, és a szíved mélyét is ismeri, IGAZI NEVET fog adni neked. Te milyen nevet adnál magadnak? „Kedves?”, „Barátságos?”, „Vendégszerető?” Bízz Benne! Ő a legtalálóbb néven fog szólítani!