Gyertyagyújtás


„Kegyelem néktek és békesség attól, aki van, és aki volt, és aki eljövendő, és a hét lélektől, akik trónusa előtt vannak; és Jézus Krisztustól, a hű tanútól, aki elsőszülött a halottak közül, és a föld királyainak fejedelme; aki szeret minket, és vére által megszabadított bűneinktől, aki országa népévé tett minket, papokká az Isten, az ő Atyja előtt: övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.”
Jelenések könyve 1:4-6

Kegyelem és békesség neked, barátom, aki lelked mélyéből fáradtan kászálódtál ki ma reggel az ágyból, magaddal cipelve az év minden eseményét, melyektől nehéz, vagy lehetetlen szabadulni. Kegyelem és békesség neked, akit szorítanak a határidők, és még ma is azon sakkozol, hogy fog mindez az ünnepi szabadságok előtti időszakba beleférni. Kegyelem és békesség neked, aki segítséget keresel magad körül, mert úgy érzed, egyedül ezt nem fogod kibírni. Kegyelem és békesség neked, aki elvesztettél valaki fontosat az életedből, és nehezen boldogulsz napról napra hiányával. 

Kegyelem és békesség. Jézus Krisztustól. Attól a Jézustól, aki érted és értem lett emberré, akinek földre jöttét ünnepeljük nemsokára, és akiért ég ma már egy gyertya a koszorún. Hálából. Mert ezzel a tettével örök kegyelmet és békét tud adni neked, ha te is akarod, ha elfogadod. 

Hálából, mert egyedül neki köszönhetjük, hogy élhetünk itt, és élhetünk majd ott örökké. Hálából, mert az Ő halála és feltámadása kellett ahhoz, hogy te és én, a két tékozló végre hazatérhessünk, és azok legyünk, akiknek Ő megálmodott minket. Nem szolgák, hanem az Ő gyermekei. 

Neki köszönhetsz mindent. A percről-percre gondviselést, a bocsánatot, hogy századszorra is újrakezdheted, és Ő soha nem néz rád leíró tekintettel, hogy reménytelen. Ő hisz benned. Tudja, hogy vele képes leszel mindarra, amitől még most rettegsz, és vele győztesen állhatsz majd a végső számadás napján. 

Hát éld át ma reggel igazán az advent lényegét! Lásd meg, hogy mit tett érted Isten Fia! Gyújtsd meg az első gyertyát, és adj hálát Neki, hogy szélesre tárta előtted a menny ajtaját! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia