Lélek szerint járni



„Ha lélek szerint élünk, lélek szerint is járjunk. Ne legyünk büszkék, ne ingereljük egymást, és ne irigykedjünk egymásra!”
 Galatabeliekhez írt levél 5:25-26. (WBTC)

Ha bármilyen média – újság, rádió, TV – közelébe kerülsz, azt hallod: Légy büszke, mert megérdemled! Légy büszke a másságodra. A facebookon rengeteg – épp most kormányon lévő vezető ellen próbálnak (fel)ingerelni. Hogy milyen sok pénzt tesznek zsebre az adófizetők pénzéből, hogy milyen nyavalyásan vezetik az országot. És hát tedd szívedre kezedet, nem irigyelted-e, hogy barátodnak van munkahelye, nincs hiteltartozása, boldog családban él… - neked meg? Erről jobb nem is beszélni.
Ma reggel azt olvastad, hogy a lelki beállítottságú emberek más szemüveget hordanak. Bár ők is ezen a földön élnek, úton-útfélen belebotlanak a fent felsorolt tényekbe, mégis – valahogy más szemmel nézik a világot. Nem rózsaszín szemüvegen át! Nem! Nem! Még csak nem is homokba dugott fejjel. A lelki beállítottságú embernek van egy állandó útitársa. Ez pedig a remény. Reményteljesen néz a jövőbe. Tudja a célt, hogy hova készül, és mindent lelki szemüvegén keresztül néz meg. Láttál már olyan szabásmintát, amin össze-vissza vonalak vannak? Egyik zöld, másik kék vagy fekete. A leírás szerint meg kell keresned, mondjuk a piros 4-es szabásmintát. Ráteszed a lapra a pauszpapírt és minden piros vonalat, ami a 4-es számhoz tartozik – átmásolsz. És a kaotikus vonalrengetegből, a pauszpapíron megjelenik előtted EGYETLEN pontos szabásminta. Ezen már elkezdhetsz dolgozni.
Valahogy az élet is ilyen kusza, kibogozhatatlannak tűnő. De Jézus ott áll melletted, és azt mondja: Gyermekem! Tedd kezedet a „LELKI 1-es” vonalra. És maradj rajta. Segítek neked! Hidd el, a végén egy csodálatos rajz tárul eléd. Csak maradj mindig a LELKI vonalon!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia