Isten városa

"A népek az ő világosságában fognak járni, és a föld királyai oda viszik be dicsőségüket.  Kapuit nem zárják be nappal, éjszaka pedig nem lesz.  A népek odaviszik dicsőségüket és tiszteletüket, tisztátalanok pedig nem jutnak be oda, sem olyanok, akik utálatosságot vagy hazugságot cselekszenek: hanem csak azok, akik be vannak írva a Bárány életkönyvébe."

Jelenések könyve 21:24-27 

Ez a történet vége? Nem! Ez az eleje! Bár volt egy 7000 éves hosszabbítás egyetlen harapás miatt, de ez egy új kezdet, ami a boldogságról, az örömről és a szeretetről szól és Arról a megöletett Bárányról, Aki mindezt lehetővé tette.

Nincs elmúlás, nincs félelem, nincs szenvedés a hibáink és a mások bántása miatt. Nincs háború, nincs vérontás, nincsenek tisztátalan és hazug emberek. Kristálytiszta a levegő, a víz, a föld minden káros anyagtól mentes, csodálatos és tökéletes gyümölcsök teremnek a fákon és az állatok békében élnek egymással. Nem azért makulátlan ez a hely, mert nem élnek itt emberek, hanem, mert olyan emberek a lakói, akik bár az Istentől elidegenedett világban születtek, de elfogadták Isten békeszerződését és megtisztultak. Most már alkalmasak arra, hogy soha többet ne veszélyeztessék Isten városának biztonságát - ahol soha örökké nem engedhető meg, hogy a bűn betörjön és újra tönkretegyen mindent.

Ez a csodálatos hely a szomjas emberekre vár. Azokra, akik tiszták akarnak maradni, szeretik az embereket, segítenek rajtuk, tanulnak a saját és mások hibáiból és másokat figyelmeztetnek, hogy melyik utat érdemes választani. A megöletett Bárány csak olyanokat enged be az országába, akik itt a bűnös Földön megtanulták, hogy mi a különbség a jó és a rossz között. Elfogadták a felajánlott kegyelmet és nem maguk alkottak szabályokat, hanem teljesítették Istenét.

A tisztátalanság, hazugság és utálatosság tehát veszélyes betegség. Kórokozójuk hordozója nem lépheti át a makulátlan Város kapuját.

Ez a város igazi, csak még nem érkezett meg a Földre. Azok a bölcsek, akik mindent kárnak ítélnek, hogy megnyerhessék ezt. Az ár fizetve van, csak egy igen kell hozzá tőlünk - meg a kitartás, hogy ezt az igent minden nap kimondjuk.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet