Van remény!


„Én majd elküldöm követemet, aki egyengeti előttem az utat. Hamar eljön templomába az Úr, aki után vágyódtok, a szövetség követe, akit kívántok. Jön már! - mondja a Seregek Ura. De ki bírja majd ki eljövetele napját, és ki állhat meg, amikor megjelenik? Mert olyan lesz az, mint az ötvösök tüze, és mint a ruhatisztítók lúgja.”
Malakiás könyve 3:1-2

Mint a Számkivetett című film hajótöröttje, úgy húzod nap-nap után te is életed striguláit. A múltad folyamatosan emészti jövődet, ismét egy küzdelmes szakaszon jutottál túl, és fogalmad sincs, mennyi van még hátra. Sorakoznak egymás után az áthúzott négyvonalak, és te csak lépsz néha keményen, néha megrendülve, de előre. 

Van, hogy már nem mersz körbenézni magad körül, és szeretnéd azt hinni, hogy amit nem látsz, amiről nem veszel tudomást, az nem is létezik, de te is tudod jól, hogy a struccok nem élnek sokáig. Neked élned kell, tenned kell, lenned kell, és csak Isten tudja, meddig. De soha ne feledd, van remény. 

Isten tudja, hány négyvonalat kell még áthúznod, tudja, hány megpróbáltatás áll még előtted, de a vége biztos. Ő jön, nemsokára, és elhozza végre Isten országát. Letöröl minden könnyet a szemedről, újjáteremet mindent, amit a rossz megrontott, és ad egy végtelen követ, melyre vele együtt húzhatod az örökkévalóság boldog striguláit. 

Emeld fel a fejedet, barátom, és akarj látni a felhőkön túlra! Jézus készül, hogy visszatérjen érted, hát várd Őt, mert van remény!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet