Megerősödve Krisztusban



„Kegyelem néktek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és az Úr Jézus Krisztustól. Hálát adok értetek Istennek mindenkor, azért a kegyelemért, amely nektek a Krisztus Jézusban adatott. Mert a vele való közösségben mindenben meggazdagodtatok, minden beszédben és minden ismeretben, amint a Krisztusról való bizonyságtétel megerősödött bennetek. Azért nincs hiányotok semmiféle kegyelmi ajándékban, miközben a mi Urunk Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus napján.”
1Korintus 1:3-8. Új Prot. ford.

Képzeld el, hogy kórházban fekszel egy nagy műtét után. Gyenge vagy. Sápadt. Enervált. Jártányi erőd sincs. És akkor jön a vizit, és orvosod azt mondja: „Ma egy olyan injekciót fog kapni, amitől azonnal lábra állhat. El fogja felejteni a műtét összes fájdalmát, a gyengeséget, erőtlenséget. Viszont csak egy feltétellel tudjuk önnek beadni ezt az injekciót. Ha kéri. Ugyanis nagyon sokan visszautasították már eddig. Mi pedig nem erőltetjük senkire. Sokan már annyira hozzászoktak betegségükhöz, hogy nem tudják elképzelni életüket nélküle. Nos hölgyem, kéri vagy nem kéri ezt az injekciót?” Micsoda balgaság egy ilyen lehetőséget visszautasítani. Pedig hány és hány ember teszi ezt!
Krisztus Jézus az Ő meg-, és ki- nem érdemelt szeretetét szeretné neked ajándékozni. Szeretne megerősíteni. Mondd ki már végre, hogy igen Uram! Szeretném! Erre vágyom. A saját erőmmel próbálkoztam eddig, de nem jutottam messzire. Kérlek, add a Te kegyelmedet. Mondd el neki, milyen hálás vagy a lehetőségért, és az Ő erejével állj végre talpra! Ma még megteheted. Holnap – lehet már késő lesz!

                                                               


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia