Isten hatalmas volta


"Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai!"
Rómabeliekhez írt levél 11:33

Isten hatalmát tapasztalva egyszerre érzünk félelmet és bizalmat. Felelem, és hódolat van bennünk, elismerjük nagyságát és saját korlátainkat. Ugyanakkor jó érzés olyan valakibe kapaszkodni, aki mindenkinél erősebb, és bölcsebb.

Az Isten-ember arányokat nehéz leírni földi hasonlatokkal. Hatalma, bölcsessége, ereje felfoghatatlan számunkra. Teremtő "legyen" szavára szépen sorban megtelt a föld élettel miután az élethez megfoghatatlan számunkra. Hogyan működteti szabályos rendben az égitestek milliárdjait? Titok számunkra. Hogyan tarja fenn az élet számtalan formáját, és hogyan kommunikál az emberrel? Ki értheti meg?

A legnagyobb titok talán mégis az, hogy a bűnös, elveszett állapotában lévő ember, hogyan üdvözülhet, hogyan lehet újra teljes, bűntelen, örök élete. Az az igazság, hogy Isten sokkal inkább munkálkodik a mi megmentésünkön, minthogy azt mi gondolnánk.

"Nem késik az ígérettel az Úr, még ha némelyek késedelemnek tartják is, hanem hosszútűrő irántatok, nem akarva, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson." (2Pét 3:8-9)

A Biblia szerint nem fog mindenki megtérni. Eddig sem volt így, és ezután sem lesz másként. Isten nem mondta mikor jön vissza, tehát késni sem tud. Az eljöveteléig hátralévő időben viszont egyértelműen azon dolgozik a legkülönbözőbb módokon, hogy megmenthessen bennünket a biztos pusztulástól. "Kikutathatatlan" útjai bennünket is elérnek. Meglátjuk-e benne Isten szeretetét?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia