Az Úr védelme

"Az ÚR megőriz téged minden bajtól, megőrzi életedet. Megőriz az ÚR jártodban-keltedben, most és mindenkor."

Zsoltárok könyve 121:7-8

"Vékony az emberi élet fonala. A pókháló vastag kötél hozzá képest." (Charles Huddon Spurgeon)

Sokan nem ébrednek fel reggel. Mert nem az ébresztőóra kelt fel, hanem Isten megújítja a kegyelmét felettünk. Ha felébredtünk, az azt jelenti, hogy Isten még a mai napra megvédte a vékony életfonalunkat. Kegyelmet kaptunk. 

Fontos, hogy Valaki vigyázzon ránk föntről? Enélkül nem lehet élni. Megszámlálhatatlan veszély vesz bennünket körbe: gonosztevők, mikroszkopikus méretű kórokozók, vadállatok (pl. harapós kutyák), fegyverek, az időjárás okozta veszélyek, magasság, mélység, közlekedés, fertőző betegségek, stb. Nem tudunk minden nap minden téren vigyázni. Ha Valaki fentről nem segít, nem maradunk sokáig életben.

Isten azt üzeni, hogy Ő megőrzi az életünket. Nem azt kéri, hogy ne mozduljunk ki otthonról, hogy meg tudjon védeni. Isten a jártodban-keltedben, most és mindenkor megőriz. Azaz sem a tér, sem az idő nem akadálya az Ő védelmének.

Elesel, de mintha Valaki tompította volna az esés gyorsaságát. Elszáguld melletted egy autó, ami egy centivel közelebb már bajt okozott volna. Meggyógyulsz abból a betegségből, amiben sokan meghaltak. Épségben szállsz ki minden nap az autóból, mert nem történt baleset veled. Nem hozzád törtek be. Az ablak betört, de a labda a fejed mellett haladt el. A lábad eltört, de nem a fejedet zúzta szét a kő, amikor elestél. A kutya megkergetett, de nem harapott meg.

Csoda, hogy élünk. Azt a sok veszélyt látva, másra nem gondolhatunk, csak csodára. Ha pedig elkerülhetetlenül ér a baj, add Urunk, hogy kegyelmesen érjen!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet